Jak se starat o brýle, aby vám dlouho vydržely?

25. 8. 2023

Brýle nejsou levnou záležitostí, jsou nejen pomůckou, bez které se lidé s oční vadou neobejdou, ale jsou také klenotem, o který je třeba se starat. Prodlužte životnost svých brýlí správnou péčí. Léto končí a nejen brýle dostaly pořádně zabrat – písek, vysoké teploty a voda brýlím příliš nesvědčí. V případě, že chcete, aby vám brýle sloužily tak, jak mají, je potřeba věnovat jim trochu pozornosti. Správná péče o brýle je zásadní pro to, aby vám poskytly službu, kterou od nich očekáváte. Jen díky tomu bude váš zrak ostrý a jasný. Poradíme vám, jak na to.

Čistota je základ

Pravidelné čištění je klíčové pro udržení brýlí v optimálním stavu. Brýle vždy čistěte pouze produkty k tomu určenými, ideální je utěrka z mikrovlákna nebo hadřík na brýle. Vyhněte se použití papírového ubrousku nebo jakéhokoli kusu oblečení, které mohou vaše brýle poškrábat. V optice seženete celou řadu speciálních čisticích roztoků, které pomohou odstranit mastnotu a nečistoty. Brýle vždy nejdříve opláchněte pod tekoucí vodou, případně použijte roztok, a až poté je utřete hadříkem. Kdybyste hadřík použili například na brýle znečistěné pískem, mohlo by dojít k poškrábání skel.

Ochranné pouzdro

Kdykoli brýle nemáte na nose, mějte je v pouzdře. Brýle vyčištěné hadříkem vložte vždy do pouzdra, které je ochrání před poškrábáním, prachem a nárazy. Navíc, když si tenhle zvyk osvojíte, už je nebudete stále někde hledat. Úžasným pomocníkem jsou také řetízky COTI na brýle italské výroby. Tato novinka se stala mezi našimi zákazníky velmi oblíbenou. Brýle máte buď na nose, nebo na řetízku na krku. Nejenom že je to krásný módní doplněk, ale také praktická záležitost.

Minimalizujte riziko poškození

Své brýle ochráníte nejen správným čištěním a ukládáním do pouzdra. Myslete na to, že by brýle neměly být vystaveny přímému slunci, vysokým teplotám ani extrémní vlhkosti. Nenechávejte tedy nikdy své brýle v autě, kde může teplota vyšplhat enormně vysoko. Nenechávejte tedy brýle ležet na palubní desce ani na pár minut, stejně tak je nenechte ležet na lehátku na pláži, kde jim hrozí kromě odcizení i poškození slunečními paprsky. A neberte si brýle s sebou do sauny či do páry, vždy si je uložte do pouzdra a ukliďte na stinné a suché místo.

Nepodceňte pravidelnou kontrolu u specialisty

Jednou za čas svěřte svůj zrak i brýle do rukou odborníkům. Navštivte svou optiku, kde vám optometrista přeměří zrak a postará se i o vaše brýle. Odborně je vyčistí ultrazvukem a seřídí či dotáhne. Brýle budou zase jako nové a váš zrak naprosto dokonalý.

Pár jednoduchých tipů, které jste se dočetli v článku, zajistí to, že vaše brýle budou dlouho v perfektním stavu. Vy si tak můžete vychutnávat každý okamžik bez starostí i po náročném létě. Poctivá péče prodlouží životnost brýlí a ušetří vám peníze za jejich výměnu. Nezapomeňte, že čisté a nepoškrábané brýle znamenají lepší vidění, více bezpečí za volantem a lépe prožité všední i nevšední zážitky. A kdyby se přece jen s vašimi brýlemi něco stalo, nezoufejte. Navštivte POP OPTIK v Říčanech na adrese 17. listopadu 1188/5 a vyberte si brýle v naší akci 1 + 1 na kompletní brýlovou zakázku. Za cenu jedněch tak budete mít nové brýle a ještě náhradní, aby vás už nikdy nic nepřekvapilo.

Léto už je sice u konce, ale slunce má stále velkou sílu. Jeho paprsky mohou náš zrak ohrozit v jakémkoli ročním období, a proto je potřeba si oči chránit po celý rok. Vhodné je vybírat sluneční brýle, které mají zaručen UV filtr, od kvalitních výrobců. Vždy si kupujte sluneční brýle v oční optice, kde vám jednak poradí s výběrem vhodného tvaru, ale i se správným zabarvením, které je na stupnici od 0 do 4. Předejdete tak vážnému poškození očí, které může UV záření způsobit. V POP OPTIK v Říčanech na adrese 17. listopadu 1188/5 právě probíhá velký výprodej slunečních brýlí kolekce 2023. Udělejte si radost a ochraňte svůj zrak. Přijďte si vybrat brýle do naší optiky, kde vám s výběrem pomohou laskaví a zkušení specialisté, jejichž cílem je vaše stoprocentní spokojenost a dokonalé vidění.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena