Jaký byl 40. ročník Lesního běhu?

26. 11. 2022

 

V něčem tradiční, v něčem výjimečný.  Výjimečný už jen v tom, že byl jubilejní čtyřicátý, ale hlavně v tom, že nás organizátory překvapilo nebývale velké množství závodníků v dětských kategoriích, hlavně nejmladších. Vypadá to, že není vše tak špatné, jak se mnohde tvrdí. Na druhou stranu přišlo o něco méně dospělých. Vysvětlujeme to „konkurencí“ Klánovického půlmaratonu.

Přesto si myslím, že pořádání podobných regionálních závodů má stále smysl a snažím přesvědčit běhající veřejnost, že „běhání není jen o (půl)maratonu“, ale naopak příjemně se provětrat a dostatečně se unavit je vhodnější na kratších distancích a v přírodě. Dalším aspektem pro pořádání jsou dětské závody. U nás nejde o pouhé proběhnutí určité vzdálenosti, ale o opravdový závod, kde spolu přímo soupeří děti stejného věku. To podněcuje jejich soutěživost. Odměnou všem dětem v cíli je kromě potlesku přihlížejících také tradičně perník. Při vyhlášení zveme na stupně vítězů vždy pět nejlepších v každé kategorii.

Při naší akci vypisujeme 10 dětských věkových kategorií a 8 dospělých.

Po loňských zkušenostech jsme závod přesunuli z tradiční soboty na neděli. Většině přítomných tento přesun vyhovoval. Závod se konal za příjemného podzimního počasí.

Měření byl prováděno čipovou metodou u všech kategorií.

Žádný závod by se ale nemohl konat bez dobrovolné pomoci členů pořádajícího klubu, kamarádů a rodinných příslušníků. Jim patří velký dík. Poděkování míří také místním, ale nejen místním podnikatelům za dlouhodobou podporu a v neposlední řadě městu Říčany. Seznam podporovatelů je uveden na webových stránkách klubu.

Výsledky i všech předcházejících ročníků je možno nalézt rovněž na našich stránkách. www.riceny.cz/org/bezeckyklub.

Závěrem zvu všechny zájemce o běh na další ročník, který již začínáme připravovat v termínu 15. 10. 2023.

Mezi tím se ale můžete zúčastnit dalších závodů v okolí, které jsou stejně jako Lesní běh součástí Poháru Ladova kraje. Souhrnné informace jsou na: www.laduvkraj.cz.

Text a foto: Miloš Smrčka

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena