Jarní pozdrav ze školky Srdíčko

4. 5. 2024

Na začátku druhého pololetí se všechny děti zúčastnily pěkného naučného programu Vůně a bylinky, kde se hravou formou dozvěděly o účincích různých léčivých rostlin a bylin. Mohly si vše osahat a očichat a na závěr si vyrobily voňavý sáček.

V únoru jsme pořádali masopustní rej. Děti přišly již ráno v maskách a společně jsme si užili dopoledne plné her, soutěží a tance. Na závěr prošel masopustní průvod celou školkou.

Každý měsíc máme zábavný a naučný projekt, který souvisí s naším tematickým plánem. Snažíme se, aby se děti učily prožitkem, a proto se na výzdobě z velké části podílejí samy. V březnu to byl například projekt Piráti, ve kterém děti plnily různé úkoly a hledaly indicie k nalezení k pokladu. Dále připravujeme „plotovky“, které aktuálně měníme podle svátků nebo ročního období. Úkoly plní i rodiče, jejichž děti naši školku nenavštěvují.

Ve spolupráci s Muzeem Říčany v dubnu proběhl v jednotlivých třídách výukový program Voda, vodička. Navštívili jsme Husovu knihovnu, kde paní knihovnice seznámila děti se zajímavými knihami a chodem knihovny. V rámci projektu Celé Česko čte dětem nám přišla číst paní místostarostka Hana Špačková, se kterou jsme všichni strávili velmi příjemné dopoledne. Zástupce Policie ČR pan Chalupa dětem srozumitelnou formou vysvětlil, jak důležitá je obezřetnost a ochrana před nebezpečnými situacemi, ale i lidmi a jak se zachovat v různých nestandardních situacích. V dubnu také začínáme kurz plavání v hale Na Fialce.

Na květen plánujeme uspořádat pro rodiče „výtvarnou vernisáž“ na téma jaro. Také nás čeká program Interhaf, kde se dozvíme, jak se chovat ke psím kamarádům. Navštíví nás sanitka s říčanskými zdravotníky. Děti uvidí, jak vypadá uvnitř, a zkusí si, jak se zachovat, když se stanou účastníky nehody či když se někdo zraní.

Každý měsíc navštěvujeme s dětmi domov pro seniory Marta, kde si tvořivé dopoledne užijí nejen babičky a dědečkové, ale i děti, pro které je vždy připraveno milé uvítání.

V červnu už jen den dětí, celodenní výlet do minizoo, zahradní slavnost a loučení s předškoláky, a pak hurá na prázdniny.

Přejeme všem krásné jarní dny.

 

Kolektiv MŠ Srdíčko

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena