Jazz v Říčanech pomáhá a spojuje

7. 3. 2013

Říčany se 1. února 2013 po boku ostatních měst zemí Evropské unie, které podaly žádost o grant Evropské komisi, zařadily do Programu „Evropa pro občany“. Máme tak možnost získat 5000 € na organizaci návštěvy přátel z partnerského města Whitstable ve Velké Británii, spojenou s jejich účastí na tradičním jazzovém festivalu „Pohoda Džez“, který se bude konat jako obvykle poslední srpnový týden v Říčanech.

Přijedou nám předat své dlouholeté zkušenosti s fungováním jejich občanského sdružení pro partnerská města, které již více než 30 let podporuje přátelství a výměnu zkušeností škol a místních zájmových organizací s partnerskými organizacemi v zahraničí, a zároveň navázat kontakty s místními organizacemi k rozvoji další spolupráce. Naši zástupci města je seznámí s vývojem Říčan v posledních 10 letech, kdy se město neúčastnilo partnerských aktivit.

Třešničkou na dortu bude účast jejich jazzové kapely z Whitstable – Invicta Jazz Star – na benefičním koncertu 25. srpna 2013, který bude oficiálním zahájením festivalu „Pohoda Džez“. Navážeme tak na loňský ročník, kdy jazzový festival obohatila skupina Nielsen Swingtime z Dánska. Výtěžek z benefičního koncertu bude věnován na stavbu Stacionáře Olga v Říčanech. Jazzová skupina zahraje v Domě s pečovatelskou službou pro naše seniory speciální koncert.

Návštěva takto velké skupiny partnerů bude vyžadovat hodně spolupráce a podpory obyvatel Říčan. Tradicí je, že hosté jsou ubytováni v hostitelských rodinách ve městě. Pokud můžete, nebo byste chtěli ubytovat některé z návštěvníků, ozvěte se nám. Pokud byste chtěli jakkoliv pomoci s organizací návštěvy, vaše pomoc bude vítána. Kontaktní email je twinning@ricany.cz.

Držte nám palce, ať je naše žádost v Bruselu posouzena kladně a Říčany tak podruhé v historii partnerských měst dosáhnou na „peníze z Bruselu“ pro dobrou věc.

 

Za partnerství měst

Jana Vavřinová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena