Jedeme na Mistrovství ČR

30. 5. 2014

Za účasti 21 družstev z 13 klubů mládeže do 12 let se konalo 1.5. v sále „KS Labuť“  Krajský přebor družstev do 12 let. Z tohoto KP postupují první 2 družstva do finále M ČR, které se bude hrát v červnu v Brně. V turnaji jsme zvítězili, i když tedy velmi těsně a tak můžeme jet obhájit loňské překvapivé 4. místo.

Družstvo tvoří 6 hráčů a musí  mít mezi s sebou jednu dívku a jednoho hráče do 9 let. Hrálo se  na digitálních hodinách tempem 2 x 20 minut + bonifikace 10 vteřin na tah. Celkem 7 kol.

 Domácí KŠ Říčany 1925 vyslalo do boje dokonce 6 družstev, což jasně demonstruje, jaká starostlivost o mládež v našem klubu již řadu let funguje.

Celkové pořadí:  1. KŠ Říčany 1925 2. Spartakem Vlašim  3. Sokol Buštěhrad.  4. Jawa Brodce 5. Symphonie Poděbrady 6. KDJS Sedlčany, 7. KŠ Říčany 1925 B , 8. Joly Lysá nad Labem 9. ŠK Zdice, 10. ŠK  Řevnice, 11. TJ Jince 12. KŠ Říčany D,  13. ŠK Milovice, 14. KŠ Říčany C, 15. Sokol Bakov nad Jizerou , 16. Buštěhrad B , 17. Figurka Říčany, 18. KŠ Říčany 1925 E, 19. ŠK Řevnice B , 20. Brodce B, 21. Říčany 1925 F.

Úspěšná sestava našeho družstva od první šachovnice:  J. Vilímová 3,5 bodu , D. Žák 5, M. Škrabánek 6,5, Š. Přichystal 4, K. Otrubová 6 a Š. Jiroušek 5.

Jaroslav Říha

 

Úspěšná sezona

Další sezona uplynula jako voda a nám nezbývá už nic jiného, než se za ní ohlížet a hodnotit. Letos jsme postavili hned devět družstev do šesti soutěží – od druhé ligy až po nejnižší regionální soutěž. Při takovém vysokém počtu družstev jsme zaznamenali také vysoký počet týmových i osobních úspěchů.

Je úžasné, že při výčtu úspěchů můžeme začít hned u našeho nejlepšího A družstva, které v 2. lize skončilo na 2. místě, hned za postupující Vlašimí. Skvělé úspěchy zaznamenaly také družstva C a F, která vyhrála své soutěže a příští rok se mohou těšit na těžší soupeře ve vyšších šachových vrstvách.

Základem týmového úspěchu je dobrá nálada a soudržnost. Úspěch se ale neobejde bez hvězdy, případně hvězd, které svými výkony táhnou družstvo na výsluní. Tito „tahouni“ si také zaslouží pozornost. Družstvo C těžilo zejména z formy bratrů Liznerových (Jaroslav a Milan) a kapitána Jaroslava Říhy. Postup dalšího družstva, družstva F, by se nestal bez stabilních výkonů kapitána Lubomíra Čecha, Filipa Jirouška a Dušana Malého. Dušan Malý byl spolu s Martinem Krejčím nejpilnějším hráčem. Oba nastoupili v průběhu sezony k 20 partiím z 22 možných.

Martin Krejčí

 

Děti do 8 let na svém mistrovství

Krajský přebor nejmladších- do 8 let  se hrál v Pravoníně 3.5. za účasti 36 dětí.  Hezký výsledek uhrál začínající Richard Václavík, který skončil na 13. místě. Je zde na místě pogratulovat Jáchymu Šmolíkovi z Figurky, který skončil na 2. místě ! 

O týden na to se hrálo v Táboře M ČR do 8 let. Účast 99 chlapců a dívek je velmi překvapivá a potěšující. Náš klub měl jediného zástupce, teprve 6-ti letého Davida Kudrnu, který skončil na 71. místě.

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena