Jesličky Landie oslavily své druhé narozeniny

26. 2. 2015

V únoru uplynuly dva roky od otevření jesliček Landie v Říčanech. Založení jesliček bylo logickým pokračováním úspěšného, v té době sedmiletého, fungování Mateřské školy Landie. Hlavním impulzem pro zahájení nového projektu byly „naše“ maminky, které si často povzdechly, že by občasnou pomoc při vyčerpávající péči o malá batolátka velmi uvítaly.

Postupem čase se ukazuje, že jesličky nenabízejí maminkám pouze občasné oddechnutí a dětem první sociální kontakty se svými vrstevníky, ale čím dál více pomáhají mnohým maminkách skloubit jejich profesní kariéru
s mateřstvím. V současné době máme zapsáno bezmála 30 batolátek, dvě třetiny z toho s pravidelnou docházkou, a zájem o naše služby stále roste.

Jak to u nás v jesličkách Landie funguje? Nabízíme péči o děti ve věku od 6 do 24 měsíců, a to

ve všedních dnech od 7.30 do 17 hodin. Fungujeme i během letních prázdnin. Režim docházky do jesliček sestavujeme individuálně podle potřeb děťátka a rodičů. Některé děti mají dopolední docházku, některé celodenní, některé docházejí v odpoledních hodinách. Možná je i jednorázová návštěva jesliček, nicméně vždy je třeba docházku dohodnout minimálně den předem. Denní kapacita v jesličkách je omezena na 10 dětí, abychom mohli zajistit maximální péči a bezpečnost batolátek. O děti pečují dvě vychovatelky na plný úvazek a dvě vychovatelky s flexibilní pracovní dobou dle potřeby. Školné a stravné se v jesličkách platí dle skutečně odchozených hodin v měsíci.

Každý den v jesličkách je jiný, podle složení a nálady dětí, nicméně velmi důležitý je denní režim, který navozuje jistotu a pocit bezpečí. Dětmi velmi očekávané chvíle jsou dopolední či odpolední svačinka a oběd, obojí čerstvě připravené z vlastní kuchyně za použití surovin v bio kvalitě, a každodenní pobyt na čerstvém vzduchu na zahradě. Režim spinkání v jesličkách probíhá dle individuálních potřeb každého děťátka. Během dopoledního i odpoledního programu zařazujeme krátké rytmické a pohybové chvilky a se staršími dětmi zkoušíme také výtvarné činnosti. Do jesliček přijíždí jednou za dva měsíce divadýlko s krátkou pohádkou a nezapomínáme ani na tradice. Před Vánoci jsme připravili vánoční posezení s dětmi a rodiči s nadělováním u vánočního stromečku, koledami a zdravým cukrovím. V jesličkách panuje rodinná atmosféra, mezi dětmi a vychovatelkami většinou vzniká velmi silné pouto a díky otevřené komunikaci také přátelské vztahy s rodiči, čehož si nesmírně vážíme.

Pokud vás zajímá, jak to u nás v jesličkách či školce chodí, a rádi byste se k nám přišli podívat, napište nám na landie@landie.cz. Rádi vás v Landii přivítáme. Spoustu informací najdete také na www.landie.cz.

 

Krásný začátek jara přeje tým jesliček Landie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena