Jít či nejít ke komunálním volbám?

27. 8. 2022

To je otázka, kterou si budeme muset každý zodpovědět již brzy, protože volby do obecních zastupitelstev jsou už 23. a 24. září. Zkusím vám pro rozhodování nabídnout jeden z pohledů. I když je jasné, že je to pohled zaujatý, neboť jsem zastupitelem a kandiduji znovu.

Znáte ten vtípek, že kdyby volby něco mohly změnit, byly by dávno zrušené? On to není vtípek, v totalitních státech je to běžná praxe, tam změnu vládce nechce. Ale v demokracii volby svůj smysl právě kvůli té šanci na změnu mají. U veřejnosti se obecní zastupitelstva těší dlouhodobě nejvyšší důvěře. Už tohle je už samo o sobě dobrá kombinace pro účast ve volbách.

Ale ono opravdu volbou něco změnit můžete. V obecní politice volíte ty, kteří ve městě žijí spolu s vámi. Je to jedinečná příležitost mít blízko někoho, kdo rozhoduje o chodu škol, školek, o opravách silnic a chodníků před vaším domem, o bezpečnosti kolem vás. Volíte někoho, koho na ulici můžete zastavit a podělit se s ním o svá přání. A komunální politik by vás měl vyslechnout dřív, než udělá zásadní rozhodnutí. Nebo vás neposlouchá, rozhoduje sám a až s vaší negativní reakcí své rozhodnutí změní. A i tady máte vliv, svůj hlas už mu nedáte a pomůžete změnit vedení města.

Během těch pár týdnů do voleb vás budeme oslovovat na ulicích, ve volebních materiálech, na plakátech. Podívejte se prosím na náš program, ptejte se nás. Řekněte si, jaké město chcete, a vybírejte.

Říčanská ODS se spojila s TOP 09 a KDU-ČSL, abychom vás SPOLU přesvědčili, že umíme vyslyšet vaše přání, a že víme, jak město úspěšně řídit. ODS byla osm let v opozici, ale v mnohém se ukázalo, že vidíme dál. Ať jde o rozšiřování čističky, hromadnou dopravu ve městě, stavbu nové školy, sportovní haly, parkování, vždy došlo na naše slova. Máme vizi moderních a pohodových Říčan. A SPOLU s vámi jsme připraveni ji naplňovat.

Jiří Kozák, zastupitel (ODS – SPOLU)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena