Judo club Kyklop Říčany

27. 10. 2016

Historicky první turnaj v judu „JUDO CUP“ v Říčanech

Ve dnech 24. a 25.9.2016 se ve Sportovní hale  konal úplně první turnaj v judu v Říčanech. Pořádal ho náš JUDO CLUB KYKLOP Říčany, který zde působí pátým rokem. V současné době trénujeme v základní škole u Říčanského lesa.

Turnaje se zúčastnilo za oba dny 331 závodníků s doprovodem z 28 klubů z celé České republiky. V sobotu probíhal turnaj pro přípravku a mláďata /ročníky 2006 – 2009/ a neděli pro mladší a starší žáky a dorost /1999 -2005/.

Turnaj byl slavnostně zahájen za účasti pana starosty Vladimíra Kořena, sportovního ředitele Českého svazu juda pana Romana Kalouse a předsedy středočeského svazu juda pana Karla Dvořáka. Na spravedlivý dohled nad všemi utkáními po oba dva dny dohlíželo 12 rozhodčích.

Jako zdravotnický dohled  působil pan Petr Tomáš.

Z Říčan se turnaje zúčastnilo 12 závodníků a vůbec se ve velké konkurenci neztratili. Někteří byli úplně poprvé na závodech a svých soupeřů se nezalekli a statečně bojovali.

Výsledky říčanských judistů:

Pavel Šplíchal, Ondřej Brandejs a Lukáš Suchánek – 1. místo

Kryštof Rulf a Josef Včelák – 2. místo

Alan Miltner – 3. místo

Jan Kuruc, František Böhm, Jan Kováč a Václav Svítil – 4. místo

Rodion Artyuschenko – 5. místo

Matěj Hanuš – 9. místo

V sobotu obdržely děti medaile, diplomy a věcné ceny z rukou pana starosty Vladimíra Kořena a sportovního ředitele ČSJu pana Romana Kalouse.

Zatím jsme měli z Říčan nejvíce účastníků v kategorii přípravky a mláďat, starší závodníci nám musí teprve dorůst. Všem ale patří gratulace, přinejmenším za odvahu k zápasům nastoupit.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem organizátorům, kteří nám s turnajem pomáhali a hlavně městu Říčany za finanční pomoc, bez které by se tento turnaj nemohl uskutečnit. Bližší informace o našem klubu najdete na www.judo-kyklop.cz

Alena Mairichová

trenérka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena