JUDO CLUB KYKLOP Říčany

30. 8. 2019

Úspěšné tažení říčanských judistů v roce 2019 a pozvánka na 4. ročník JUDO CUPU

V září 2019 začínáme již 8. ročník našeho působení JUDO CLUBU KYKLOP v Říčanech. Ohlédnutí za posledním rokem je velmi příjemné. Máme již stabilní základnu okolo 90 judistů ve věku 4 – 16 let, trénujeme ve třech skupinách  v ZŠ u Lesa v Říčanech, pořádáme pravidelná soustředění a jezdíme s našimi svěřenci na závody po celé republice.

V současné době již 40 říčanských dětí patří do závodní skupiny a pomalu poznávají opojnou radost z vítězství nebo medaile, nebo naopak zklamání z prohry. Snažíme se poctivě děti připravit na reálný život se všemi radostmi i smutky. Vštípit jim, že každá prohra je naopak může posílit a poučit.

Co se týče výsledků, nejlepším říčanským judistou je Pavel Šplíchal, starší žák, který stihl v minulém školním roce vyhrát 33 zápasů. Získal šest zlatých, tři stříbrné a čtyři bronzové medaile. Stal se krajským přeborníkem, byl členem našeho vítězného družstva JUDO CLUBU KYKLOP, které vyhrálo Krajský přebor ve starším žactvu. Zúčastnil se 22. 6. Olympiády dětí a mládeže v Liberci a reprezentovat Středočeský kraj. Je ve výběru středočeské reprezentace.

V žákovské kategorii máme i zdatnou judistku Danielu Klimentovou, která získala na Přeboru České republiky v Ostravě mladších žákyň krásné 7. místo.

V kategorii mláďat máme také naše nadějné závodníky:

Je jím Josef Včelák, který velmi suverénně poráží své soupeře. Získal osm zlatých medailí, deset stříbrných a čtyři bronzové medaile.

Dále Marek Šplíchal s 26 vyhranými zápasy, 9 x získal zlatou medaili, 2 x stříbrnou.

Mezi naše další naděje patří Adam Gloser,Jaroslav Včelák, Šimon Skála, Robin Roubíček, Jan Kováč, Maxim Wiszczor a další.

Všichni tito i ostatní naši judisté budou mít možnost poměřit své síly na našem domácím turnaji, již čtvrtém ročníku JUDO CUPU v Říčanech. Koná se 21. a 22. 9. 2019 ve Sportovní hale v Říčanech.

Tento turnaj si již v minulých ročnících získal u judistů z celé České republiky velkou oblibu. Pravidelně se ho zúčastňuje okolo 350 až 400 judistů spolu s trenéry a doprovodem.

Soutěžit se bude v těchto kategoriích:

sobota – přípravka a mláďata

neděle – mladší a starší žactvo a dorostenci.

Tímto srdečně zveme všechny příznivce juda a nové zájemce o judo. Přijďte se podívat na náš krásný olympijský sport.

Touto cestou i velice děkujeme městu Říčany za finanční pomoc, bez které bychom nemohli takto velký turnaj uspořádat. Bližší informace o našem klubu najdete na stránkách www.judo-kyklop.cz

Alena Mairichová

JUDO CLUB KYKLOP Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena