Judo Club Kyklop Říčany

31. 10. 2022

JUDO CLUB KYKLOP - Říčany cup 2022

 

Po dvouleté pauze způsobené epidemií Covid 19 se ve dnech 17. – 18. 9. 2022 v Městské hale v Říčanech konal celostátní turnaj v judu. Pro mladší žactvo Středočechů to byl jeden z nominačních turnajů na Přebor České republiky, který se bude konat 22. a 23. 10. 2022 v Mladé Boleslavi a pro starší žáky a dorost to byl přípravný turnaj na Mistrovství České republiky.

Říčany Cupu se v obou dnech zúčastnilo 398 závodníků od nejmladší kategorie U9 až po dorost U18. Turnaj probíhal hladce, v krásné sportovní atmosféře a vítězové byli odměněni medailemi a diplomy s logy našeho klubu.

Domácí turnaj pro naše barvy znamenal medailové žně. 35 cenných kovů napříč váhovými i věkovými kategoriemi. Jednoznačně paráda.

Sobotní turnaj byl určen pro mladší věkové kategorie, kdy řada závodníků startovala konečně poprvé na velkých závodech v judu. Na některých byla znát zprvu nervozita, ale ta hned po prvním zápase u většiny zmizela.

Neděle byla určena pro starší závodníky. Zlatou radost si z říčanských dětí domů odvezli Viktor Malena, Marek Šplíchal a Pavel Šplíchal. Druhé místo obsadil Josef Včelák. Všichni tito závodníci nás budou reprezentovat na přeborech a mistrovství České republiky. Držte našich závodníkům palce, ať úspěšně reprezentují náš klub a město Říčany.

 

Naše speciální poděkování patří jako vždy všem, kteří s tímto turnajem pomáhali. Především městu Říčany za zápůjčku haly a finanční podporu a samozřejmě těm, kteří se starali o celkovou organizaci turnaje, starosti s dětmi a také stavbu a úklid haly.

Alena Mairichová

JC Kyklop

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena