Judo klub Kyklop

1. 5. 2015

-Trénujeme s dětmi ve věku 4 - 18 let. -Jezdíme na turnaje -Pořádáme soustředění a tábory

Judo klub Kyklop byl založen v roce 2001 jako soukromý judistický klub v Kamenici. Od roku 2012 jsme rozšířili svojí působnost i na Říčany a Zdiměřice a od roku 2015  i v Jesenici u Prahy. Od září 2015 budeme také otevírat nově judo v Kunicích.

Trénujeme s dětmi ve věku 4 - 18 let.

Cílem naší práce je vychovávat všestranně pohybově zdatné děti a mládež, ale také se s těmi nejlepšími zúčastňovat soutěží a závodů. Děti si osvojují základní pohybové dovednosti, základy gymnastiky, akrobacie, učí se padat a hlavně se učí novému sportu - judu.
Judo nevylepšuje jen fyzickou kondici a technickou vyspělost, ale pomáhá utvářet charakter dětí  a podporuje zejména sebedůvěru ve své dovednosti a schopnosti. Po roce aktivní docházky a po složení zkoušek si dětí většinou zvyšují svůj výkonnostní stupeň a získávají bílo-žlutý nebo žlutý pásek.
Abychom se mohli maximálně věnovat dětem s různou technickou vyspělostí, jsou tréninkové jednotky rozděleny do více skupin.

Jezdíme na turnaje

Pravidelně se účastníme na oblastních, krajských, celostátních a mezinárodních soutěžích, na kterých si naši závodníci ověřují své zkušenosti a dovednosti a získávají také další motivaci. Zkušenější závodníci závodí na Přeborech a Mistrovstvích České republiky, Českých pohárek a Velkých cenách s mezinárodní účastí.
V Říčanech, za podpory města na nákup nových žíněnek, máme několik úspěšných závodníků z krajských a národních soutěží.  Mezi pravidelné vítěze cenných kovů patří Antoine Thirouard, Ondřej Tichý, Kryštof Rulf, Filip Michalov,…
Náš klub každoročně jeden z takových turnajů pořádá. Je určen pro všechny věkové kategorie, kterým se na trénincích věnujeme a snažíme se o přiblížení „velkého“ judistického světa i těm nejmenším. V letošním roce přijeli turnaj slavnostně zahájit naši dva úspěšní čeští reprezentanti Jaromír Ježek (účastník dvou olympiád) a Michal Horák (první český vítěz Grand Slamu), aby dětem přiblížili své umění.
Ve spolupráci s vedením města Říčany se nám 17. a 18. října podaří uskutečnit poprvé celostátní turnaj v Městské hale, který bude jedním z největších judistických turnajů pořádaným ve Středočeském kraji. Turnaj bude opět se zahájen našimi českými reprezentanty.

 

Pořádáme soustředění a tábory

Pravidelně pořádáme letní judistické i sportovní tábory, zaměřené na zvyšování fyzické kondice spojené s výlety na kole, koupáním, sportovními hrami,…
Připravili jsme příměstský tábor v Kunicích spojený  judem, s tenisovou průpravou a možností výuky angličtiny. Aby i o prázdninách měli všichni možnost se nejen „protáhnout“, ale i vzdělávat.
Pro všechny naše judisty děláme i víkendová soustředění pro zdokonalení technik juda a pro celkový tělesný rozvoj našich judistických nadějí.

 


Všechny důležité informace, bližší kontakty, přihlášky na tábory a do klubu juda naleznete na www.judo-kyklop.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena