Jureček ve znamení modrých houslí

6. 7. 2020

Druhý červnový víkend připravilo město Říčany společně s Kulturním centrem Labuť velmi neobvyklý kulturní zážitek. Tři výjimečné koncerty Na vlnách hudby a naděje se konaly v areálu koupaliště Jureček. A to doslova na vlnách, protože pódium se malebně pohupovalo uprostřed vodní plochy.  Hlavním protagonistou byl špičkový houslista Pavel Šporcl, který si pozval významné hosty. Byli jimi herečka a zpěvačka Bára Šporclová Kodetová, vynikající sopranistka Jana Šrejma Kačírková a jedinečný akordeonista Vojtech Szabó. Každý z koncertů začínal vystoupením nejúspěšnějších žáků ZUŠ Říčany. Představil se také talentovaný mladý houslista Benjamin Levíček. Návštěvníci si mohli užívat nádhernou hudbu nejen z břehů jezera, ale také z lodiček na vodní hladině. Tento jedinečný hudební zážitek pro vás město Říčany připravilo i díky finanční podpoře hlavního partnera akce, kterým byla společnost PENTA TRADING, spol.
s r.o. Sám umělec Pavel Šporcl se vzdal honoráře za nedělní koncert, přičemž stejně jako hlavní partner společnost PENTA TRADING věnoval finanční prostředky na veřejnou sbírku pro obětavé zdravotníky. Velké díky všem za vaši podporu! Děkujeme i našim kolegům
a spoluorganizátorům, zejména přátelům z kulturního centra Labuť, dobrovolným hasičům a žákovskému zastupitelstvu. Při tak náročné akci bychom se bez jejich obětavé pomoci neobešli.

Jitka Bahenská

 

 

 

Pavel Šporcl, hlavní hvězda všech tří koncertů

Výjimečný hudební zážitek přímo na vodní hladině

 Koncerty vždy zahájil Vladimír Kořen, starosta města Říčany

Famózní vystoupení sopranistky Jany Šrejmy Kačírkové

Talentovaný houslista Benjamin Levíček

Bára Šporclová Kodetová, host nedělního koncertu

Vojtech Szabó, sólový hráč na akordeon, patří k evropské špičce

 Kouzlo stmívání s výhledem na ozářené pódium plné hudby

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena