Když se sejdou dobří lidé

26. 11. 2022

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Říčany obdržel úžasný dar od Charity HOPE, konkrétně poukázky na nákup potravin do jednoho obchodního řetězce v celkové hodnotě 240 tisíc korun. Poukázky bude OSVZ rozdělovat mezi sociálně znevýhodněné klienty z celé oblasti ORP, která zahrnuje na 53 obcí. Dar přišly na radnici předat předsedkyně Charity HOPE Petra Halbichová a Říčaňačka Zuzana Havlíčková, která pracuje jako dobrovolnice v Humanitárním centru Říčany a také pomáhá v charitě. A jak se stalo, že se Charita HOPE rozhodla poukázky věnovat zrovna do Říčan?

Se Zuzkou se známe delší dobu. Kromě křesťanství nás spojuje právě dobrovolnictví. Vím, že se Říčany snaží pomáhat, kde je potřeba,“ vysvětluje Petra Halbichová. „Já osobně se Charitě HOPE věnuji ve svém volném čase. Zaměstnána jsem ve společnosti Henkel ČR, která pravidelně vyhlašuje granty na podporu různých dobročinných projektů. Podala jsem návrh a uspěla. A díky Zuzce pomoc putuje právě na Říčansko.“

Poukázky přišli převzít vedoucí OSZV Blanka Spolková a starosta David Michalička. „Vážíme si tohoto štědrého daru a věřím, že díky profesionální práci našeho sociálního odboru poputují tyto poukázky lidem v nouzi,“ uvedl starosta.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena