Kemp vítězů opět míří do Říčan

4. 4. 2021

Ani v roce 2021 nepřijde město Říčany o jedinečnou sportovní událost. Kemp vítězů, tedy pětidenní sportovní příměstský tábor pod vedením atletických hvězd Denisy a Adama Helceletových, zavítá do našeho města hned dvakrát! Nejprve od 19. do 23. července a ve druhém turnusu od 23. do 27. srpna. Registrace běží v plném proudu na webu www.kempvitezu.cz

Projekt pod patronátem českých olympioniků má už čtyřletou tradici a kromě podpory města Benátky nad Jizerou je i nositelem záštity Národní sportovní agentury. Děti ve věku 6 do 15 let pod vedením zkušených trenérů zažijí týden plný pohybu, rozvoje mentálních schopností a zdravého životního stylu.

Kromě toho, že účastníci Kempu vítězů každý den tráví sportem, zejména zaměřeným na atletické základy, tak se mohou těšit na návštěvu známé tváře ze sportovního světa. Už v minulých letech hostovali na kempu Radek Juška, Kristýna Pálešová, Filip Macek, Ladislav Prášil a další osobnosti reprezentující v barvách české reprezentace svoji disciplínu. 

„Na programu každého dne jsou a nachystány bloky tréninků. Učíme děti správně hýbat svým tělem a to vše zábavnou formou soutěží a her. Dbáme na individuální přístup maximálně 8 dětí na 1 trenéra a na víc vše pod mým dozorem, kdy pečlivě dohlížím na každé dítě,” říká šéftrenérka kempu Denisa Helceletová, která ještě s příjmením Rosolová slavila úspěchy na mistrovství světa či Evropy jako běžkyně na 400 metrů překážek.

Právě na individuálním přístupu si organizátoři kempu zakládají, a proto je kapacita omezena pouze 40 místy. Pokud chcete vaše dítě svěřit do rukou profesionálních trenérů a olympioniků, máte možnost jej registrovat na webových stránkách www.kempvitezu.cz

Rozhovor s Denisou a Adamem Helceletovými

Jak jste ke kempům přišli, co bylo podnětem jejich založení?

Adam: Kempy vítězů jsme založili v roce 2017 na podzim po mistrovství světa v Londýně, kde se Denča rozhodla, že už nebude v kariéře pokračovat a přemýšleli jsme, jak by Denča mohla ty nabité zkušenosti předávat dál. Já jsem samozřejmě taky pořád aktivní sportovec, takže do toho můžu snad kecat (směje se).

Proč právě název Kemp vítězů?

Adam: Chtěli jsme ukázat dětem, že všichni jsou vítězové. Všichni, kteří tím kempem projdou, si z něj něco odnesou. Není to o tom, že my dva s Denčou jsme vítězové, to vůbec ne.

Co registrované děti na kempech čeká? Je zaměřen na atletiku, která je vaší doménou?

Adam: Základem je budování všestrannosti. Na prvním kempu jsme se zaměřovali na atletiku, dnes už klademe důraz na mnohem větší všestrannost, aby si děti vyzkoušely víc možností, aby se toho víc naučili, aby získaly všeobecnou koordinaci, která je základ. Navíc je to všechno formou hry, protože těm dětem musíte dát radost z toho pohybu. To je základní gró, které se na našich kempech snažíme držet. 

Zaměřujete se také na mentální stránku u dětí?

Adam: Neméně důležitá je na našich kempech mentální stránka, která je nedílnou součástí sportu. Děti by totiž svůj mentální potenciál měly budovat už od mladšího věku, díky čemuž jsou psychicky mnohem odolnější s přibývajícím věkem. Na tohle máme na kempech možnost přednášky Honzy Mühlfeita, jehož přednáška je letos také v některém z našich měst plánována, ale každý, kdo se registruje na jakýkoliv kemp, má na ni vstup zdarma, klidně i se svými rodinnými příslušníky.

Je na kempech postaráno o stravu a pitný režim dětí nebo si musí donést svoji vlastní?

Denisa: Máme svačiny od firmy Peblo, která s námi spolupracuje od začátku. Jde o firmu, která si zakládá na kvalitním, vyváženém a hlavně zdravém jídle. O pitný režim se postarají zdravé sirupy bez chemie od firmy Produkty Vladimír. Děti s příchodem na kemp kromě sportovního oblečení a láhve na pití nic jiného nepotřebují.

Máte dostatečně velký tým trenérů? Aby se například nestalo, že na jednoho trenéra vyjde 30 dětí.

Adam: Těch trenérů tam máme víc i proto, aby se nestalo, jak říkáte, že budeme mít jako jiné kempy dva trenéry, kterým naženeme padesát dětí, jenom abychom to zaplnili.

Denisa: Celkem máme pět trenérů se mnou jako šéftrenérkou, díky čemž se nám nestane, že bychom na jednoho trenéra měli víc než dvouciferný počet dětí. Díky tomu můžeme jít ke každému dítěti individuální cestou a něco jej skutečně naučit.

Adam: Denča se snaží sestavit i ten tým trenérů tak, aby měli něco za sebou. Opravdu musím říct, že máme šikovný tým trenérů, kteří jsou do kempů zapálení a umí s dětmi skvěle pracovat. Ze zkušenosti se nám děti do kempů zamilují a často ho ani po tom týdnu nechtějí opouštět.

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena