Klidné a bezpečné léto všem

4. 7. 2022

Začínají prázdniny. Pro rodiče logistický problém, pro děti dlouho očekávaná doba volna. Ale přiznejme si, pro rodiny přeci jen trochu větší šance odpočnout si a strávit více času spolu, vidět se více s babičkou a dědou a také zažít nějaké dobrodružství. Napadá mě pár domácích úkolů pro nás všechny, abychom si léto užili.

Při pohybu v lese pamatujme na to, že skoro neprší. Je to pár let, co Říčany zažily několik lesních požárů. Udělejme vše, ať se tomu letos vyhneme. I navzdory suchu ale roste tráva. Na spoustě křižovatek neposekaná zásadně zhoršuje výhled. Obzvlášť u křižovatek s předností zprava je třeba opatrnost.

Více dětí v ulicích pro nás řidiče znamená ještě větší nutnost pozorovat dění na silnici. Sice to děti učíme pořád dokola, ale nikdy nevíte, kde nějaké v zápalu hry vyběhne zpoza auta.

Během dovolených stoupá počet vykradených domů a bytů. Dívejme se více kolem sebe. Vy pohlídáte sousedovi, soused vám a všichni budou mít o trochu klidnější dovolenou.

Nic živého do zaparkovaného auta v létě nepatří. Za půl hodiny stoupne při 30 stupních venku teplota v autě na nebezpečných 45 stupňů. Helma na kole, bezpečné koupání, ochrana při opalování…

Je zbytečné to opakovat, říkáte si. Přesto to dělám. Přeci každý z nás chce, aby bylo jeho dítě v bezpečí, aby měl kam jít do lesa na procházku, aby měl dovolenou co nejklidnější. Nikdo z nás nechce prožívat léto plné stresu. A každá maličkost pomáhá. Užijte si pohodové léto, počasí tak akorát a radost na každém kroku.

Jiří Kozák, zastupitel (ODS – SPOLU)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena