Klub šachistů

27. 6. 2014

Družstva mládeže na M ČR

Náš klub se může pochlubit účastí na všech mládežnických Mistrovství České republiky.

Dorost

Dorostenecká soutěž se hraje jako dlouhodobá soutěž šesti členných družstev. Nejvyšší soutěž s názvem Extraliga o 16 družstvech a nižší, 1. liga, o 12-ti družstvech ve 4 skupinách. KŠ Říčany 1925 se probojovalo se 3 družstvy do 1. ligy, čímž se může pochlubit jen družstvo Tábora v celé ČR.

V jižní skupině naše A družstvo ve složení: Vystrčil, Raztočný, Boček, Máslo, Zlámaná, Pastrnek, Otruba skončilo na 2. místě a utekl jim postup do Extraligy velmi těsně. B družstvo skončilo na 9. místě a C družstvo na sestupovém 11. místě.

V krajském přeboru pak hrála naše D a E družstva

Starší žáci

Toto Mistrovství se hraje jako dvoudenní turnaj v rámci již 52. ročníku šachových Zaječic , vždy první víkend v červnu. M ČR se hraje jako otevřený turnaj rovněž 6-ti členných družstev. Na startu bylo 51 družstev a naše A družstvo obsadilo až 23. místo, které nebylo pro nás uspokojivé. Na druhou stranu děti bojovaly do poslední chvíle. Na obrázku jsou vidět boje s pozdějším vítězem, Oázou Praha.

Obrázek, foto Pokorný

A družstvo hrálo v sestavě Vystrčil, Raztočný, Jarý, Zlámaná, Vilímová, Otruba. B družstvo skončilo na 39. místě.

Mladší žáci

M ČR v této kategorii patří jen nejlepším 24 klubům a o postup se musí tvrdě bojovat v krajských přeborech. Jakožto krajští přeborníci jsme jeli s určitými nadějemi a se snahou obhájit loňské skvělé čtvrté místo. Družstvo na třídenní mistrovství, které se hrálo v červnu v Brně , odjelo ve složení: Vilímová, Mezera, Přichystal, Otrubová, Heger, Jiroušek. Svoji převahu opět ukázala beskydská šachová škola Frýdek-Místek, když obsadili první dvě místa. Naše oslabené družstvo oproti KP skončilo nakonec na 14. místě.

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena