Klub šachistů Říčany

29. 5. 2015

- HISTORIE klubu a Extraliga mládeže - Pozvánka

Postupujeme do EXTRALIGY mládeže

Letošní šachová sezona 2014/15 soutěží družstev byla ukončena velkým úspěchem mládežnického mužstva, které vyhrálo 1. ligu a postoupilo do nejvyšší soutěže – Extraligy. O úspěch se postarali: Martin Vystrčil 6,5 bodu (z 9 partií), Josef Rastočný 8 (11),  Zbyněk Jarý 6,5 (10), Anna Zlámaná 9(11), Marek Otruba 8(10), Julie Vilímová 10(11), Michal Pastrnek 2(3).

 zleva Pospíšil, Otruba, Vilímová, Jarý, Zlámaná, Rastočný, Vystrčil

 (foto Z.Jarý)

 

Úspěšnou sezonu potvrdilo i další mládežnické družstvo „C“, když se po roce do 1. ligy vrátilo. „B“ mužstvo skončilo v 1. lize na 6. místě.  

„A“ družstvo dospělých skončilo v 2. lize na 8. místě. Celkem se do soutěží zapojilo 10 družstev.

 

 

HISTORIE klubu a Extraliga mládeže

V letech 1992 – 1995  pod vedením trenéra R. Doležala. V roce 1992 se jednalo ještě o federální extraligu . Za družstvo nastupovali: Doležal jun.  Chum,  Daneš, Hájek, M. Voráček, Zamrazil,  Kůrková, J. Hlavnička, Adámek, L. Řeřábková , Černý, Sládek , Hošek

 

V letech 2002 – 2003 pod vedením trenéra  J. Ambrože

Hráči: Malý, P.Fojtů, Ambrož jun., Oulovský, J.Fojtů, Alaverdyan, Z.Šimurdová,  Brezinová

 

V letech 2006-2008 pod vedením trenéra J. Říhy

Hráči: J.Fojtů, Rosenbaum, Vašek.Růžička, Jan Vlček, Březinová, Říhová, P.Zdeněk, Moravec, Schmalz, Z.Šimurdová,

 

V letech 2008-2009, 2011-2013 pod vedení trenéra E. Pospíšila

Vystřídali se hráči: Wasserbauer, P.Zdeněk, M. Pospíšil, Nguen, Krejčí, Janouchová, Malá,  Šembera, Skalický, Stárek,  Alfimov,  Šourek, Lužíková,  Boček, Franc, Hánl, Vokoun,  V. Vlček, M.Vystrčil, Rathouský, Štastný, Zlámaná, Vojtěch Růžička

 

 

 

Jen bronzová v KP družstev do 12 let

 

Za účasti 20 družstev z 13 klubů mládeže do 12 let se konalo 1.5. v sále KC Labuť  Krajský přebor družstev do 12 let. Z tohoto KP postupují první 2 družstva do finále M ČR, což se nám tentokráte nepodařilo. A družstvo skončilo na 3. místě a „B“ družstvo na 4. místě. Vzájemná remis v 2 kole nakonec přinesla nepostupové místo.

Družstvo tvořilo 6 hráčů a muselo mít mezi s sebou jednu dívku a jednoho hráče do 9 let Sál KC Labuť byl zaplněn na 150 účastníky KP.

 

Sestava A družstva: P. Zemen, K. Otrubová, P.Kurek, J.Heger, M.Mačok, J.Šmolík

Sestava B družstva: T. Nykodém, L. Vitvar, Š. Jiroušek, M.Strnad, V. Bartoš, K. Pastrnková, M. Kudrna.

 A družstvo, zleva Zemen, Heger, Mačok, Kurek, Šmolík, Otrubová

(foto K. Jukl)

 

 

Zlato a stříbro z KP do 8 let

 

V neděli 3.5. se v Poděbradech  hrál Krajský přebor do 8 let. Účast na tuto věkovou kategorii byla vysoká. Na startovní listině bylo 44 dětí. Jáchymovi  Šmolíkovi se podařilo obhájit druhé místo z loňského roku. Tereza Pravdová se stala krajskou přebornicí. Mezi děvčaty skončila ještě Veronika Myšková na 4. místě. Umístění ostatních chlapců bylo také velmi dobré. 9.místo Jáchym Němec, 1ě. Martin Kudrna, 13. Václav Mráz a 15. Filip Žvejkal.   

 

 

Mistrovství ČR nejmenších

 

Mistrovství ČR do 8 let se hrálo týden po KP v Klatovech. Na Mistrovství odcestovala již méně početná výprava. Tereza Pravdová potvrdila svoji výkonnost a skončila na 6. místě. V. Myšková, J. Němec i F. Žvejkal obsadili místa za první desítkou.   Na startu se presentovalo neuvěřitelných 89 chlapců a 20 dívek.

 

Jaroslav  Říha            

 

POZVÁNKA

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena