Klub šachistů Říčany

2. 10. 2015

Representant Vojtěch plát vítězem v Říčanech, Bronz z Mistrovství ČR !

 

Representant Vojtěch Plát vítězem v Říčanech

 

Třináctý ročník Poháru města Říčany, který se hraje týden v KC Labuť , měl opět velkou účast hráčů z celé ČR. Na startu se objevilo 159 hráčů v čele s mezinárodním mistrem a representantem Vojtěchem  Plátem.

Ačkoliv na startu byl další mezinárodní mistr (Vesselovski) a dalších pět mistrů FIDE, Vojta Plát zvítězil stylem start – cíl a nenechal nikoho na pochybách, že se jedná o representanta, který jistě má před s sebou , díky svému mládí, velkou šachovou budoucnost.  Jeho talent je znám již dříve a možná, že si někteří z Vás vzpomenou na jeho velmi vtipné vystoupení v TV před cca 8 lety v pořadu Jana Krause.

Podobně suverénně vyhrál i B turnaj Karol Grečný , hráč Struhařova bydlící v Říčanech šachově vyrůstající na Slovensku.

Nejlepším domácím hráčem  byl jako vloni Stanislav Stárek na 6. místě a Hana Kubíková na celkovém 27. místě.

V B turnaji byl nejlepším hráčem Boleslav Studzinski , který skončil na 9. místě a Kateřina Müllerová   mezi ženami v celkovém pořadí na 29. Místě.

Pohár města Říčany se hrál zároveň jako Krajský přebor. KŠ Říčany 1925 získal jednu zlatou- Hana Kubíková v ženách, dvě stříbrné  – Anna Zlámaná  v ženách  a Kateřina Müllerová do 20 let a dvě bronzové    – Marek Otruba v kategorii do 18 let,  a Tomáš Skalický v kategorii do 20 let

Poděkování patří městu Říčany za finanční podporu, KC Labuť za skvělé zázemí a početnému organizačnímu týmu KŠ Říčany 1925.

 

Jaroslav Říha

 

 

 

Bronz z Mistrovství  ČR  !

12.9. – 13.9. se konalo v Doksech Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu. Pořadatelem byl  Novoborský ŠK a turnaj se odehrál v rekreačním středisku Poslův Mlýn. Říčanská výprava přivezla domů  vzácný kov.

V kategorii D10 se Monika Strnadová umístila na skvělém třetím místě a jako jediná dokázala vítězce sebrat půl bodu. Monika hrála pěkné taktické šachy a hlavně, hrála úplně v klidu. V této kategorii hrála ještě Kačka Pastrnková, které se moc nedařilo. Kačka hodně trénuje, ale chybí jí turnajová praxe a pevné nervy. Obsadila celkové 13. Místo.

Bohužel o nervech to bylo i u Julie Vilímové, která si domů veze hezké 5. místo. Julča v posledním kole soupeřku přehrála, získala vyhranou pozici, ale pak přišly již tradiční problémy. Nervy, čas, nejistota. Partii nakonec prohrála. Škoda, medaile byla doslova na dosah. V kategorii D14 hrála také  Hanka Bartošová. Hanka hrála první den velice pěkné šachy a docela se jí dařilo, bohužel jí chybí více zkušeností, a to se ve hře ukázalo i druhý den. Hanka skončila na 15. místě. 

v kategorii D12 hrála Majda Rybová a jen malinko chybělo, aby skončila v první desítce. Konenčné 11.místo je dobrý výsledek.

NA M ČR se také probojovali i chlapci. V kategorii H 10  David Hampl , když skončil na  29.místě., Pavel Kurek v kategorii H12 obsadil 32.místo a Michal Pastrnek v kategorii H14 37.místo. Kluci to ve svých kategoriích měli velice těžké, často zápasili s časem, což ale dává příslib do M Čech v praktickém šachu, kam odjíždí na týden v říjnu.  

 

Stanislav Stárek

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena