Klub šachistů Říčany

27. 11. 2015

Bartošová mistrní Čech, Vánoční bleskový turnaj, Historie M Čech mládeže

Bartošová mistrní Čech

 

V sobotu 24. 10. 2015 v Harrachově bylo zahájeno 26. Mistrovství Čech mládeže do 16 let. Početná říčanská výprava 16 dětí, 2 trenérů a 3 doprovody se v Harrachově neztratila.

Mistrovství se hrálo na devět kol, tempem dvakrát devadesát minut, plus třicet sekund za tah. Hrálo se v hotelu Skicentrum, který se snažil, jak jen mohl, aby tak velkou kapacitu šachistů z celých Čech zvládl. Přes 500 účastníků jistě není málo. Organizačně nebyl turnaj vůbec špatně zvládnut, spíš naopak. Pan Fiala, dlouholetý ředitel a organizátor, se snaží turnaj oživovat různými akcemi a podle mého se mu to daří! Na turnaji se děti mohly setkat třeba i se Sergejem Movsesjanem, což je hráč světové extra třídy.

A co výsledky naší výpravy? Domů jsme přivezli dva vzácné kovy. Julie Vilímová v kategorii do 16 let vybojovala stříbrnou medaili a od zlaté medaile jí chybělo pouze lepší pomocné hodnocení. V kategorii do 14 let vybojovala Hana Bartošová dokonce titul! V posledním kole smetla svého soupeře, jak hurikán a přeskočila své soupeřky o půl bodu. Velká gratulace, obě slečny si své medaile zasloužily.

Foto Bartošová, autor: Petr Havelka

 

V klučičích kategoriích nejlépe bojoval Patrik Chajda a David Hampl. Oba obsadili ve svých kategoriích 29. místo. Mistrovství České republiky nás bude čekat v březnu a KŠ Říčany 1925 nás bude reprezentovat Martin Vystrčil, který má přímý postup. Martin si tudíž v Harrachově zahrál pouze Open a skončil na 20. místě.

V březnu nám držte palce v Koutech nad Desnou na M ČR.

Děkuji

 

Stanislav Stárek

 

 

Vánoční bleskový turnaj

Zveme všechny zájemce šachové hry na turnaj v bleskové hře ( 5 minut na partii). Turnaj se hraje v klubovně KC Labuť v 2. patře,  v sobotu  26.12. od 18.00 hod.  Startovné je libovolná cena v minimální hodnotě 50,- Kč.

Krásné svátky a především hodně zdraví a sil do roku 2016 přeje KŠ Říčany 1925

 

Historie M Čech mládeže

Z Mistrovství Čech, ze kterého se postupuje na M ČR jsme přivezli v historii řadu medailí. Součet medailistů by byl velký, takže se omezím jen na zlaté medaile:

2001    Kamila Říhová           D 12

           Zdena Šimurdová      D 10

2005    Kamila Říhová           D 16

2008    Zuzana Petrášková      D 8

2010    Karolína Kořenová       D 8

            Michal Pastrnek          H 8

2011    Karolína Kořenová       D 8

2012    Kateřina Pastrnková    D 8

2015    Hana Bartošová         D 14

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena