Klub šachistů Říčany

26. 8. 2016

Využili jsme domácí prostředí

O víkendu 25. – 26. června se v Říčanech hrálo finále krajského přeboru mládeže v kategoriích do 10, 12, 14 a 16 let, kde děti bojovaly o postup na Mistrovství Čech. Ve dvoudenní akci se představilo celkem 133 mladých šachistů, kteří si účast vybojovali v regionálních kvalifikacích. Sál i předsálí KC Labuť tak byly zaplněny.

Mezi finalisty byl velký počet říčanských šachistů, kteří se předvedli ve skvělém světle. V nejmladší kategorii jsme vybojovali tři postupy. Jáchym Šmolík (5.), Jáchym Němec (10.) a Tobias Pressler (9.) Ve stejné kategorii dívek vybojovala stříbro Terezka Pravdová.

V kategorii do 12 let se skvěle prezentoval Šimon Jiroušek, který obsadil páté místo a také si vybojoval postup na MČ. Z dívek si nejlépe vedla Monika Strnadová, která získala zlato.

Ve starší kategorii do 14 let vybojoval bronz Pavel Kurek a na MČ ho doprovodí jeho vrstevníci Martin Mačok (7.) a Honzík Heger (9.). Z dívek se neztratila Magda Rybová, která si domů odvezla stříbrnou medaili.

V nejstarší kategorii nebylo o kvalitu nouzi. Turnaj přilákal širší špičku našeho kraje a boj to byl nelítostný. Vítězem se stal překvapivě hráč Brodců Honza Zvolenský, který přeskočil ostatní favority. Naše barvy hájil skvěle Marek Otruba, který dlouho držel šance na první místo, ovšem v posledním kole udělal chybu ve vyhrané pozici a partii nakonec prohrál. Skončil tak na pátém místě, ale na MČ si určitě zlepší chuť.

Z našich dívek hrála výborně Kikina Otrubova, která si odvezla zlato, a Julča Vilímová, která získala bronz.

O zdařilé finále se postaral skvělý tým organizátorů.

Hráči si našli i drobný čas na návštěvu hradu.

 

Poděkování patří i kuchařkám ze školní jídelny v Sokolské ul.

Držte palce Říčanům na Mistrovství Čech v říjnu.

Stanislav Stárek

 

Chcete si zahrát závodně či rekreačně královskou hru?

 

Pokud ano, tak bychom vás rádi pozvali  na zahájení šachové sezony 2016/17. Setkání se uskuteční v KC Labuť v úterý 6. 9. ve 2. patře.

 

Rodiče dětí – stávající i noví zájemci

18.00 hod.

Dospělí  - členové KŠ i noví zájemci

19.00 hod.

 

V případě potřeby použijte: riha.sachy@volny.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena