Klub šachistů Říčany

2. 12. 2016

Zlato, stříbro a postup na MČR 2017, Regionální žákovská liga, Memoriál Františka Říhy, Vánoční bleskový turnaj

Zlato, stříbro a postup na MČR 2017

Od soboty 22. 10. do 29. 10.se v Harrachově hrálo 26. Mistrovství Čech mládeže do 16 let. Na MČ se probojovala početná říčanská výprava 12 dětí. Součástí reprezentace města byli dva trenéři a doprovod.

Turnaj se hrál na devět kol tempem dvakrát devadesát minut plus třicet sekund za tah. Hrálo se ve Sport hotelu, který se snažil, jak jen mohl, aby tak velkou kapacitu šachistů z celých Čech zvládl. Organizačně nebyl turnaj vůbec špatně organizován, spíše naopak. Pořadatel se snažil turnaj oživovat různými akcemi a podle mého se mu to dařilo.  Na turnaji se děti mohly setkat třeba i s mezinárodním velmistrem Sergejem Movsesjanem, což je hráč světové extra třídy.

A co výsledky naší výpravy? Domů jsme přivezli dva vzácné kovy. Julie Vilímová v kategorii do 16 let vybojovala stříbrnou medaili. V kategorii do 14 let vybojovala Kikina Otrubová dokonce titul! V posledním kole si pohlídala remízu a ta jí stačila k zisku titulu. Velká gratulace, obě slečny si své medaile zasloužily. Mohla být i třetí do sbírky, ale Monika Strnadová ji ztratila v poslední partii, kde byla úplně vyhraná, ale nervy vzaly za své.

V klučičích kategoriích nejlépe bojoval Marek Otruba, který skončil na pátém místě a zajistil si tak postup na MČR v kategorii do 16 let. V kategorii do 14 let bojoval skvěle Pája Kurek. V poslední partii by mu stačila remíza a na MČR by nás taky reprezentoval. Bohužel Pája partii prohrál, ale desáté místo je určitě velký úspěch.

V březnu nám držte palce v Koutech nad Desnou.

Stanislav Stárek

 

 

Regionální žákovská liga

KŠ Říčany 1925 pořádá 6. kolo RŽL v sobotu 17. 12. v KC Labuť. Na startu uvidíte naši mistryni Čech Kristínu Otrubovou a další říčanské hráče 1. ligy mládeže i zcela začínající šachisty. Podívat se zvláštní atmosféru dětského turnaje můžete od 9.00 - 15.00 hod. Předpokládaná účast 120 hráčů.

 

Akce je pořádána za grantové podpory města Říčany

 

 

Memoriál Františka Říhy

Zavzpomínat na dlouholetého předsedu říčanského oddílu Františka Říhu, který Klub šachistů Říčany 1925 nastartoval a přivedl do současného rozmachu a který bohužel 6. 12. 2015 zemřel ve věku 82 let, přišlo celkem 80 šachistů na 1. ročník Memoriálu v rapid šachu. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol, tempem 2×20 minut na partii.

Účast byla početná, kvalitní. Nechyběla mládež, kterou táta podporoval. Nechyběli ani kamarádi jeho ročníku.

Fota: Němec

 

V turnaji zvítězil Mistr FIDE, Tomáš Vojta z Vlašimi, před Zdeňkem Hábou a Tadeášem Baláčkem. Všichni tři za družstvo Říčan hostovali a znali velmi dobře říčanskou atmosféru.  Vítěz na vlašimský web napsal: „Jestli se Franta Říha zeshora koukal, tak určitě musel mít radost. Tak velký počet hráčů se na 1. ročníku turnaje sejde málokde“.

 

Jaroslav Říha

 

 

Vánoční bleskový turnaj

Zveme všechny zájemce šachové hry na turnaj v bleskové hře (5 minut na partii). Turnaj se hraje v klubovně KC Labuť ve 2. patře v pátek 30. 12. od 18.00 hod. Startovné je libovolná cena v minimální hodnotě 50,- Kč.

Krásné svátky a především hodně zdraví a sil do roku 2016 přeje KŠ Říčany 1925

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena