Klub šachistů Říčany

1. 1. 2020

Sophia mistryní Čech

V Mostě bylo v neděli 17. listopadu slavnostně zakončeno pětidenní Mistrovství Čech pro hráče do 8 a do 10 let. V mistrovských kategoriích startovalo celkem 96 hráčů a hráček. Pořadatel, šachový klub Most, se zhostil MČ na podtrženou jedničku. Pro doprovod pořadatel zajistil volné vstupenky na koncert Jakuba Smolíka a Petra Koláře. Pro děti plavecký Aquapark, který byl hojně využíván, a k dispozici bylo i kluziště vedle hotelu. Ukončení turnaje a předání cen účastníkům se zúčastnila senátorka ČR, paní Dernerová.

A my jsme měli co slavit. Day Sophia Olivia se stala mistryní Čech do 10 let. „DYCKY MOST,“ jsme si říkali. V kategorii chlapců jsme tentokrát zástupce neměli.

Mladší kategorie do 8 let startovala s dvoudenním zpožděním. I v této kategorii jsme měli jen jednoho zástupce. Vít Sehnoutka skončil na 19. místě.

Šachový Špidlerův mlýn

Ve Špindlerově mlýně se hrálo ve dnech 9. 11. - 16. 11. MČR juniorek a polofinále MČR juniorů. Na startu se sešlo 28 juniorek a 80 juniorů.

Mezi startujícími juniorkami jsme měli tři děvčata. Nejlépe skončila Kristýna Otrubová na 8. místě, Hanka Bartošová pak na 11. místě a Julie Vilímová dvanáctá.

I mezi juniory jsme měli trojí zastoupení. Junioři musejí nejdříve projít polofinálem, aby se dostali do velmi úzkého dvanáctičlenného finále MČR. Nejvíce nadějí jsme vkládali opět do Martina Vystrčila. Martin skončil nakonec na 23. místě, Marek Otruba obsadil 25. místo a Martin Novotný 37. místo.

Extraliga v Říčanech

Nejvyšší šachová soutěž mládeže EXTRALIGA zavítá 18. 1. 2020 do Říčan. Extraligu hraje 16 družstev, která jsou nejprve rozdělena na Západ a Východ. V Říčanech se odehrají poslední dva zápasy skupiny Západ. Přivítáme ŠK 64 Plzeň a Sokol Klatovy. Po pěti odehraných kolech máme 100 % bodů a suverénně vedeme. Dubnové finále a boje o medaile nás neminou. Družstvo tvoří šest hráčů s povinným jedním mladším hráčem a dívkou - nebo super mladším žákem. Ostatní hráči mohou splňovat věkovou hranici do 18 let.

Podívat se můžete do školní jídelny v Sokolské ulici od 10.00 do 18.00 hod.    

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena