Klub šachistů Říčany

29. 8. 2020

Po dvaceti letech opět v 1. lize

V minulém čísle jsme vás informovali o skvělých výsledcích našich mládežnických družstev. Starost o mládež se v letošním roce významně zúročila i v soutěžích dospělých. Po 20 letech naše A družstvo zvítězilo v 2. lize. A nejenom to. I družstvo B postoupilo z Krajského přeboru do 2. ligy.

Soutěže družstev byly přerušeny v březnu dvě kola před koncem. Rozhodnutím svazu se soutěž dohrála v netradičním termínu, v červnu. I přes obavy jsme postupová místa potvrdili.

Soutěže dospělých se hrají na osmi šachovnicích. Sestava se předkládá na začátku soutěže a pořadí na jednotlivých šachovnicích je po celou sezonu nutné dodržovat.

Vítězná sestava A družstva od 1. šachovnice (body/počty partií): Braun 3/8, Stárek 6/9, Rut 4,5/8, Šťastný 1/2, Novotný 6/9, Šindler 1/4, Otruba 5,5/8, Maříková 5,5/7, Vystrčil 3/5, Skalický 5,5/7, Pospíšil 1/2, Němec 5,5/9, Šmolík 8/9.

Z výčtu je patrno, že se celkem vystřídalo 13 hráčů. Daleko nejzajímavější fakt je, že naše družstvo bylo jednoznačně a výrazně nejmladší. Neuvěřitelný výkon byl našich, ještě žáků, Němce a Šmolíka, kteří se zásadně zasadili o postup.

KP mládeže v rapid „jen“

tři stříbrné

KP mládeže v šachu byl rovněž přesunut na červen. V Neratovicích se hrálo o tituly a postupy na M ČR.  Naše mládež tentokrát přivezla medaile pouze tři. V kategorii H 12 let získal stříbro Tobias Pressler. V soutěži dívek přivezly stříbrné medaile v kategorii D 12 Veronika Myšková a v D 10 Sophia Day. Na M ČR má přímý postup ještě Jáchym Šmolík a Jáchym Němec.

 

Pro všechny zájemce

o královskou hru:

Zahajujeme novou sezónu. Zveme všechny zájemce bez rozdílu věku a výkonnosti na společné setkání v KC Labuť ve čtvrtek  3. 9. v 2. patře. Připraveny jsou soutěže bez rozdílu výkonnosti, Sportovní den a plánujeme oslavy 95+1 od založení klubu.

Rodiče dětí –

stávající i noví zájemci - 18.00 hod.

Dospělí

členové KŠ i noví zájemci - 19.00 hod.

V případě potřeby použijte:

riha.sachy@volny.cz

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena