Klub šachistů Říčany

1. 11. 2020

Středočeské Centrum Mládeže v šachu

Středočeský kraj podporuje Sportovní Centra Mládeže (SCM) od roku 2017. V Kurýru máme možnost číst informace o zřízení SCM v Říčanech pro rugby. V roce 2019 dostalo podporu i SCM v šachu s centrem v Říčanech. Náš klub za poslední roky zaznamenal významné úspěchy a disponujeme řadou kvalitních trenérů, v čele se Stanislavem Stárkem, který dokončuje studium na FTVS se zaměřením na šachy. Bylo tedy celkem logické, že podporu vzniku SCM v Říčanech jsme získali i od Středočeského šachového svazu.

Podpora se týká trenérské činnosti a podpory v rámci vrcholných soutěží mládeže.

Nejaktuálnější akcí je podpora středočeským klubům mládeže v době zastavení veškerých sportovních akcí. Hlavní trenér SCM zajistil okamžitě online tréninky na YouTube kanálu Šachy Říčany, kde probíhají online lekce pro úplné začátečníky i pro hráče pokročilejší.

První online trénink pro začátečníky proběhl 13. 10. Probráno bylo téma „Jak tahá dáma nebo věž“, dále si mohly děti vyzkoušet dát první maty, paty, nebo třeba jen šach. Druhý online trénink pro začátečníky 14. 10. proběhl na téma Volný sloupec“ a „Chápání strategie“. 15. 10. již patřila online lekce talentům klubu a kraje, i hráčům pokročilejším. Byla připravena přednáška na téma Jansa+Hort.

Do tréninku se můžete zapojit i Vy na: www.facebook.com/ksricany1925/.

M ČR v Rapid šachu juniorů

M ČR se hrálo v České Třebové ve dnech 19. - 20. 9. za účasti 80 hráčů. Chlapci a dívky hráli spolu. Klub reprezentovali Michal Strnad, 45. místo, a Julie Vilímová, 60. místo.

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena