Klub šachistů Říčany

1. 1. 2021

Šachová Středočeská liga v rukou Říčan

Celý svět je zasažen epidemií, ale šachy v online světě mají své místo. Každý den se sehraje několik milionu partií, několik tisíc online tréninků a stovek turnajů.

Středisko SCM (Středisko centrum mládeže) se rozhodlo uspořádat během měsíce listopadu seriál turnajů, který byl rozdělen na skupiny starších pokročilejších a mladších začínajících šachistů. Děti měly možnost sehrát tři turnaje, které se započítávaly do celkového pořadí o zajímavé ceny. Turnaj byl vysílán na platformě twitch, komentátorem akce byl Stanislav Stárek, který plnil práci i jako trenér. Sehrané partie dětem komentoval, upozorňoval na chyby. Z akce vzniklo několik tréninkových videí, které naleznete na youtube kanálu našeho klubu. Celkem se v turnajích sehrálo přes tisíc partií, což zvládlo 216 dětí. Zajímavostí pro statistiky je, že černé figury měly větší úspěšnost než bílé, poměr byl 67:33.

 Celkovým vítězem se stal Jáchym Šmolík, mezi dívkami zvítězila Hana Bartošová, oba hráči reprezentovali barvy našeho klubu. Turnaj měl svou kvalitu, vidět byl taky reprezentant z mistrovství světa Jáchym Němec nebo Matouš Hlavina, který reprezentuje na evropských soutěžích. V mladší kategorii zvítězil Patrik Kohm z Velvar, zlato mezi děvčaty vybojovala Laura Sehnoutková z Říčan.

Ceny si děti vybraly v online místnosti a za předání vděčíme Marii Jirouškové, která zařídila doručení vítězům, Děkujeme!

Stanislav Stárek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena