Klub šachistů Říčany

28. 2. 2021

Krátký a přitom nejúspěšnější

Ano, takový byl rok 2020. Loňský rok byl pro náš klub mimořádně úspěšný. Dovolte, abych připomněl naše největší úspěchy a velmi krátce i ty dílčí. 

Nelze začít jinak než historickými úspěchy klubu. Jáchym Němec se stal dvojnásobným mistrem ČR v kategorii do 12 let, družstvo mládeže skončilo v Extralize na historickém 3. místě. A družstvo dospělých postoupilo po 20 letech do 1. ligy.

 

B družstvo mládeže skončilo na 3. místě v 1. lize a B družstvo dospělých postoupilo do 2. ligy. Zaznamenali jsme dalších šest umístění do první desítky na M ČR a Jarmila Voráčková se stala mistryní ČR nad 50 let. Dalším našim úspěchům zabránil Covid-19. Nemohli jsme především obhájit Titul mistra ČR družstev do 12 let, kde jsme byli opět velkými favority. Mezi úspěchy lze jistě zařadit i vznik Střediska centra mládeže (SCM).

Za všemi úspěchy stojí práce desítky trenérů včele s šéftrenérem Stanislavem Stárkem. Na všech úspěších mládeže i družstev dospělých se podíleli naši dva velcí talenti, Jáchym Němec a Jáchym Šmolík. Nejenom, práce trenérů, ale i píle a chuť trénovat vyhoupla oba hráče do reprezentace. Klub má stabilní vícečlenné vedení. Co nás mrzí, že jsme nemohli oslavit výročí 95 let klubu plánovanými akcemi. 

 

Letošní soutěže dospělých byly bohužel zrušeny. Šachový rok pravděpodobně zahájíme mimo šachovou aktivitou, 31. ročníkem Sportovního dne, fotbalem v tělocvičně a v srpnu Pohárem města Říčany. Až se uvolní sportoviště, rádi uvidíme všechny, kteří najdou chuť opustit „bublinu“ a znova začít cvičit mozek; nechť se ozvou na sachyricany.cz nebo na e-mail: riha.sachy@volny.cz.  Každý zájemce o královskou hru si najde své místo. V soutěžích roku 2020 jsme měli 11 družstev dospělých a 7 družstev mládeže.

                                                                  Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena