Klub šachistů Říčany

28. 8. 2022

Stále postupujeme

Ukončená sezona 2021/2022 znamenala pro klub neuvěřitelně dobré výsledky. Ještě než je zrekapituluji, tak je vhodné říci, že v České republice se do soutěží zapojuje 486 oddílů, které šachový svaz registruje.

Dospělí

A družstvo se udrželo v 1. lize a B družstvu se podařilo zvítězit v 2. lize. V sezóně budeme mít nečekaně dvě družstva v 1. lize. Áčko se opíralo o domácí mladé hráče Němce a Šmolíka. Soutěže družstev se hrají na osmi šachovnicích. V béčku se vystřídalo celkem 16 hráčů, což je také u postupujícího družstva neobvyklé. Do všech úrovní soutěží jsme celkem nasadili devět družstev, takže si u nás zahrají opravdu všichni, bez rozdílu výkonnosti.

Mládež

A družstvo hraje nejvyšší soutěž – Extraligu. Jedno vítězství nás dělilo od bronzu, takže konečné 4. místo bylo trošku zklamáním. Družstvo se opíralo o trojici Němec, Šmolík, Hlavina. Neskutečný úspěch zaznamenalo B družstvo, které vyhrálo 1. ligu, a tak budeme mít v příští sezoně dvě družstva mládeže v Extralize. Soutěž mládeže se hraje na šesti šachovnicích a B družstvo se opíralo o výsledky Strnadové, Presslera a Hampla. Do soutěží mládeže jsme zapojili celkem sedm družstev.

Mistrovství světa a soutěž pro vás o energetický nápoj

Vrcholem soutěží družstev je MS zvaná šachová Olympiáda. Již 44. MS se hrálo v Indii. Pro vítěze soutěžní otázky je připravena sada energetických nápojů od našeho sponzora. Otázka zní: Šachové olympiády se zúčastnilo a) 87 zemí světa, b) 137 zemí c) 187 zemí. Svoje odpovědi zasílejte na riha.sachy@volny.cz do 15.9. Výherce bude zveřejněn na www.sachyricany.cz.

 

Dvě zlaté z krajského přeboru

Ve Mšeném se konal, ve dnech 25. - 26. 6., Krajský přebor mládeže. Bojovalo se i o postupy v kategorii chlapců na M Čech. Ovládli jsme kategorii do 16 let, kdy zvítězila v děvčatech L. Sehnoutková a v chlapcích T. Pressler. Na M Čech ještě postoupili: v H14 Vojtěch Sehnoutka a v H10 T. Gernert a D. Janšta. Připojí se tak k již přímo postupujícím H16 - J. Šmolík, A. Mrázek, H14 - J. Síleš, H12 - M. Artamanov, H10 - E. Kolář.

 

Pro nové zájemce

Proběhne setkání v KC Labuť ve čtvrtek 8. 9. v klubovně ve 2. patře. Do tréninků i soutěží se budou moci zapojit všichni. Vše vysvětlíme

Mládež + rodiče

18.00 hod.

Dospělí 

19.00 hod.

V případě dotazů použijte: riha.sachy@volny.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena