Klub šachistů Říčany

29. 12. 2022

Stříbro z Mistrovství Čech do 10 let

Ve středu 16. listopadu 2022 bylo v Hotelu Panorama v Teplicích slavnostně zahájeno Mistrovství Čech mládeže do 10 let. V mistrovské kategorii chlapců do 10 let hrají hráči, kteří si postup museli vybojovat v předchozím mistrovství či v krajském přeboru. Hrálo se tempem 90 minut + 30 sekund na tah pro každého hráče. Náš klub měl dokonce trojí zastoupení. Po pětidenním zápolení vyhrál J. Školoud z ŠK Praha-Smíchov.  Na druhém místě Edvard Kolář z Klubu šachistů Říčany 1925 a na třetím místě V. Koutecký z ŠK 64 Plzeň.

Vynikající výsledek podpořil svým 7. místem a také postupem do finále MČR Tomáš Gernert. Dominik Janšta skončil na 24. místě.

 

Polofinále M ČR juniorů a dva postupy na M ČR

Ve Špindlerově Mlýně, v již tradičním Hotelu Esprit, se ve dnech 12. – 19. 11. uskutečnilo polofinále MČR juniorů a juniorek. Startovní listina 90 juniorů a 23 juniorek překonala veškeré dosavadní rekordy v této soutěži. 40 partií se přenášelo on-line, takže řada trenérů, diváků a rodičů mohla vidět své svěřence v akci.

Polofinále juniorů pro Říčany přineslo dva postupy do finále MČR, což je velký úspěch. Celkové na 4. místě skončil Lukáš Hlavina a na 6. místě Petr Mach. Těsně za první desítkou skončil jako11. Jakub Ocelák a 17. Le Anh Dung. Naše účast byla nejpočetnější a další pořadí bylo: 35. T. Bezděk, 55. S. Placer, 57. D. Hampl, 62. T. Pressler a 75. A. Mrázek.

Na MČR juniorek nás zastupovala pouze Monika Strnadová. Turnaj jí nevyšel, jako čtvrtá nasazená skončila na 17. místě.

Jaroslav Říha

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena