KOLOBĚH

29. 2. 2020

KOLOBĚH a další novinky

Částka, již KOLOBĚH k datu uzávěrky tohoto vydání Kurýru proměnil v pomoc pro místní potřebné lidi, činí 130 000 Kč (stotřicet tisíc korun)! Seznam dobročinnosti se stále rozšiřuje, nahlédnout do něj můžete v obchůdku na Masarykově náměstí i na našem webu (www.kolobeh-ricany.cz). V únoru jsme několika dětem mohli zaplatit členství ve Skautu, fotbalový kroužek nebo obědy ve školní jídelně, zakoupili jsme sporák i pračku, zajistili vážně nemocné mamince sezení u odborného specialisty ad. Vše na návrhy a s garancí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví resp. Komunitního centra Říčany. Nově nabídneme pomocnou ruku i přes říčanskou Cestu integrace. Opět srdečně děkujeme dárcům, kupujícím a dobrovolníkům ve skladu i za pultem, díky nimž dobročinný obchod funguje a skutečně pomáhá.

Tím ale naše aktivita nekončí: od března je KOLOBĚH Říčany kontaktním místem POSEZ. Tato zvláštní zkratka znamená POmoc SEniorům a Zdravotně postiženým, jde o projekt Středočeského kraje, který vznikl za účelem zlepšení životních podmínek obou zmíněných skupin obyvatel, a na jeho realizaci v Říčanech finančně přispěly kraj i město Říčany. Pro nás to v první fázi znamená, že v prostoru obchůdku bude seniorům a OZP 3× týdně (Po, St, Čt od 9 do 17 hodin) zdarma k dispozici počítač s internetovým připojením, ale také pracovnice, která s lecčíms pomůže: např. s elektronickým zpracováním žádostí či stížností, s vyhledáním čehokoli, s kontaktem s úřady atp. Senioři se mohou dostat do různých svízelných situací, kdy potřebují právní, zdravotní či praktickou radu. Odborné poradenství u nás poskytovat nemůžeme, ale nasměrovat na kompetentní místa či osoby ano. Také chceme seniorům nabídnout rozmanité aktivity, na něž budou mít přístup zdarma nebo za dobrovolný příspěvek. Ostatně aktivity Seniorcentra už se konají pod naší střechou.

S jarem se v KOLOBĚHu otevírají další možnosti, jak trávit čas sdílením společných zájmů. Srdečně vás na ně zveme. Setkání a kroužky vedou nadšenci, kteří se chtějí podělit o své znalosti a zájmy. V různých denních časech, otevřené komukoli. Vstupné na většinu akcí je dobrovolné, jedná se o příspěvek na chod organizace. Doporučujeme včasnou rezervaci v KOLOBĚHu, e-mailem na info@kolobeh-ricany.cz  nebo telefonicky na 739 989 672, 733 273 344. V březnu připravujeme:

l Po 9. 3. 10:00 Hodina anglické konverzace. Pro všechny mírně pokročilé, kteří chtějí zlepšit svou angličtinu pod odborným dohledem pí. Dany Vařekové tím, že si budou společně povídat na dané téma. Koná se každé pondělí v témže čase (tedy i 16. 3., 23. 3. a 30. 3. vždy v 10 hodin).

l St 11. 3. 18:00 Fotografie a dojmy z cesty po Izraeli a Jordánsku s námi bude sdílet p. Emil Münzberg.

l Čt 12. 3. 15:00 - 17:00 Pleteme a háčkujeme, na kruhu i na jehlicích. I pro úplné začátečníky, kteří se rychle a snadno naučí vytvořit řadu krásných módních doplňků. Kroužek vede pí. Eva Drncová a koná se každý druhý čtvrtek v měsíci (tedy i 26. 3. opět v 15 - 17 hodin).

l Po 16. 3. 17:00 Houbařský kroužek. První setkání zájemců o houby všeho druhu. Naším hostem bude Petr Souček, člen výboru České mykologické společnosti, který pohovoří na téma „Jedlé houby, které běžný houbař míjí…“.

l Po 23. 3. 18:00 Francouzský šanson ve slovech i tónech. O čem zpívají Édith Piaf, Jacques Brel či Charles Aznavour? Povídání o životních cestách a obsahu písní slavných i málo známých šansoniérů připravuje a uvádí Eva Hazdrová Kopecká.

Chystáme setkání zájemců o pěstounskou péči, kurz kreslení a další akce, sledujte nás na webu a facebooku, přidejte se, nabídněte, umíte-li něco, sdílejte s ostatními. To vše je KOLOBĚH Říčany.

Děkujeme za zájem, přízeň a podporu,

Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka

 

V únoru zaznamenala mimořádný ohlas Leticie Outhierová, která společně s Jakubem Ermlerem vystoupila v KOLOBĚHU se zpěvem francouzských šansonů. Nadšeně jim aplaudovalo 60 posluchačů!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena