KOLOBĚH otevírá!

4. 11. 2019

 

I díky faktu, že se nám po poslední výzvě v Kurýru přihlásilo několik dobrovolníků, můžeme užít tohoto vítězoslavného titulku. Některé dobrovolnice jsme potkali už na vydařeném a velmi dobře navštíveném koncertu klavíristy Tomáše Víška 9. října, na další se těšíme přímo v obchůdku.

Trvalo to nějaký čas, než nápad Ivany Drbohlavové a Zdeňka Vávry na charitativní obchod Koloběh (vítěz říčanského participativního rozpočtování 2018) dostal konečnou podobu, ale jsme téměř ve finále. Z původní představy občasně otevřené garáže se realita díky podpoře města rozrostla do podoby překrásného prostoru přímo v srdci Říčan. V domě č. p. 13, zrekonstruovaném v duchu původní podoby domu z konce 19. století, nacházejí reprezentativní prostor nejen dobročinný obchod, ale i rozmanité aktivity pro různé skupiny obyvatel, včetně seniorů, maminek na mateřské či dětí, ale nejlépe všech dohromady. Chceme být skutečným prostorem pro mezigenerační setkávání. Na poslední Radě starších zaznělo, že nůžky mezi generacemi jsou otevřeny příliš doširoka. Tím spíše se společně můžeme pokusit je zavřít – oboustrannou tolerancí. Ruční práce, tvořivé dílničky, sdílené zájmy, přednášky o cestování i zahradničení nebo třeba podvečer s francouzským šansonem. To jsou první nápady na aktivity, k nimž vás budeme srdečně zvát. 

4. listopadu odpoledne náš obchůdek poprvé otevřeme. V 16:30 za přítomnosti představitelů města a všech, kdo se jakýmkoli způsobem na realizaci Koloběhu i jeho prostor podíleli, symbolicky přestřihneme pásku. Tento den bude otevřeno až do večera (20:00), abyste se mohli přijít podívat cestou z práce i z nákupů. Od 5. listopadu fungujeme v „testovacím režimu“.

Máte-li něco, co byste Koloběhu rádi darovali, stavte se u nás. Listopadové otevírací hodiny jsou níže, předpokládáme, že se ještě budou upravovat podle potřeb a zájmu. Zpočátku si troufáme otevřít alespoň na pár hodin každý den vyjma neděle. Přijímáme vše, co je nerozbité, funkční, čisté, hygienicky nezávadné a nepřekročí naše kapacitní možnosti (větší věci lze vyfotit a na webu Koloběhu zprostředkovat jejich prodej). A nezapomeňte k nám chodit nakupovat! Zboží chceme měnit každý týden, ať je stále co nového objevovat. O účelu využití výtěžku každého čtvrtletí rozhodnou povolaní – členky a členové Sociální komise města, kteří vědí nejlépe, kde komu je co zapotřebí. Budeme připraveni finančně pomáhat i v nenadálých a krizových situacích. A budeme vás o tom informovat.  

Od listopadu nám fungují i nové webové stránky, takže se o všem zajímavém a aktuálním dočtete i na adrese www.kolobeh-ricany.cz. Facebook už máme delší čas: facebook.com/kolobehricany. KOLOBĚH pomáhá a těší se na vás.

Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka

 

Otevírací doba v LISTOPADU:

PO 14-18 

ÚT 10-14

ST 10-18

ČT 10-18 

PÁ 10-14

SO 9-12

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena