Koloběh Říčany

29. 8. 2020

S radostí oznamujeme všem našim milým podporovatelům, že v prázdninových dnech naše celková pomoc potřebným překročila magickou hranici 350 000 Kč. Za tuto částku jsme už nakoupili a zajistili pro seniory, nemocné, maminky - samoživitelky či znevýhodněné děti z Říčan a Říčanska např. domácí spotřebiče, nábytek, elektroniku, poukázky na potraviny, příměstské tábory a další dětské zájmové kroužky, zdravotní pomůcky, pobyt ve stacionáři, speciální lékařská vyšetření a dokonce i uhlí. Rádi také podpoříme říčanské skauty. S tzv. koronavirovou krizí a jejími ekonomickými dopady očekávají naši spolupracující garanti výraznější nárůst počtu potřebných a KOLOBĚH je připraven pomoci i jim. Je to jen díky tomu, že nám darujete a že u nás nakupujete. A že máme ochotné ruce dobrovolníků. Obrovský dík vám všem!

Už o prázdninách jsme v prostorách dobročinného obchodu obnovili projekt POSEZ. Připomínáme tedy, že je u nás pro seniory a zdravotně postižené k dispozici internet zdarma. Třikrát v týdnu (út, st, čt vždy 8:30 - 17:00) pak také asistence a základní poradenství v případě potřeby – je možno u nás např. vyhledat požadované informace, vyřídit elektronickou korespondenci, vytisknout dokumenty apod.

Také se sdílenými aktivitami navazujeme tam, kde nás epidemiologická situace přerušila: od srpna funguje houbařský kroužek (který čeká společný výjezd na houby), vracíme se k anglické konverzaci, k mikrofonu se – a to už takřka pravidelně – vrací Leticie Outhierová s šansony, světovými hity i vlastní tvorbou, budeme sdílet cestovatelské zážitky, připravíme tvořivá odpoledne pro děti a snad už se konečně dostaneme k tomu tolikrát slibovanému pletení. Plán aktivit se stále vyvíjí, informujeme o něm tedy operativněji na stránkách www.kolobeh-ricany.cz a na facebooku KOLOBĚHu Říčany.

Do městských slavností 19. 9. se zapojíme nejen prodejním stánkem, k němuž můžete z domova přinést to, co už nepotřebujete (a někomu jinému by to mohlo udělat radost), ale v rámci pozornosti dětem, cyklostezce a místním sportovním klubům přidáme bonus: každé dítko, které k nám přijede na čemkoli s koly nebo kolečky (od odrážedel přes tříkolky, brusle, koloběžky až po kola), dostane od nás plyšové zvířátko dle vlastního výběru. Těšíme se!

Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka

www.kolobeh/ricanz.cz, info@kolobeh-ricany.cz,

facebook.com/kolobehricany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena