Koloběh Říčany

1. 5. 2022

Co všechno pro Vás v KOLOBĚHu můžeme udělat?

Byť už je princip fungování našeho dobročinného obchůdku jistě všem říčanským dobře známý, není od věci občas některé aspekty připomenout. Tak tedy my všichni z Koloběhu rádi:

Přijmeme zboží, které vám už neslouží, nechce se vám prodávat ho přes internet nebo hodit do kontejneru, je zachovalé a funkční, je sezónní (v létě opravdu nemůžeme přijímat lyže) a vejde se k nám (objemnější věci nabízíme pouze přes web a facebook). Naceníme, prodáme a výtěžek dělíme poměrem 40 % na provoz organizace, 60 % na pomoc potřebným z Říčan a okolí.

Prodáme levně, mnohdy i za symbolickou cenu, jde nám o to, aby věci ještě sloužily. Umíme ale ocenit i výjimečnou kvalitu – starožitnosti a další vzácnosti. Využíváme mj. speciální mobilní aplikaci, která rozpoznává různé druhy porcelánu a jeho signatury, informujeme se o původní ceně u dárců, snažíme se k oceňování přistupovat zodpovědně, ale vždy jsme o něco levnější.  

Rezervujeme zboží, které se vám líbí (třeba i za výlohou). Když je zavřeno, stačí zavolat/napsat na telefonní číslo uvedené na dveřích obchůdku a poklad, který vás zaujal, si na vás počká. Máme seznam poptávaných věcí: paní shání jakoukoli foglarovku, pán vše, co má motýlí motiv, někdo poptává cibulák, někdo staré odznaky. Stačí na sebe uvést kontakt v obchůdku a vyjdeme vám vstříc.

Pomůžeme těm, kdo jsou v tíživé situaci. Neposoudíme ji sami, od toho máme garantky z OSVZ Říčany, Komunitního centra Říčany apod., ale pokud se s nimi dotyční ve svém trápení spojí a ony nám garantují, že zde je opravdu pomoci zapotřebí, pomůžeme! A víme, že naše/vaše pomoc není zneužívána, je cílená, konkrétní a rychlá.

Aktivizujeme seniory např. našimi pondělními aktivitami (Trénink paměti od 8:45 a od 10 hodin, Anglická konverzace nově v 11:15, třídílné Kurzy ovládání chytrého telefonu od 14 resp. 15 hodin), ale v rámci POSEZ (pomoc seniorům a OZP) je tu stále počítač s internetem k použití zdarma, okopírujeme, naskenujeme, vytiskneme dokument, poradíme s lecjakým dotazem. A připravujeme krásné výlety po vlasti naší.

Jsme místem naděje, pomoci a radosti. Přijďte.

Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka

 

S KOLOBĚHEM NA VÝLET

Na prahu léta navštívíme renesanční perlu Podorlicka - ZÁMEK ČASTOLOVICE. Prohlédneme si nádherně upravené zámecké interiéry s malovanými kazetovými stropy, sbírky obrazů a zbraní, rozsáhlou šternberskou knihovnu, arkádovou chodbu, Kapli Božího těla, Rytířský a Tobiášův sál s unikátní sbírkou obrazů českých panovníků v životní velikosti. Projdeme se anglickým parkem s oborou bílých daňků a jelenů, Vodní a Růžovou zahradou s kvetoucími 220 druhy vonných růží, navštívíme i zámeckou minizoo s domácími i cizokrajnými zvířaty. Další naší zastávkou bude AFRICKÉ MUZEUM Dr. EMILA HOLUBA v Holicích, kde se tento proslulý lékař, vědec a cestovatel narodil. Prohlédneme si jeho pracovnu, vzácné osobní předměty, trofeje z odvážných afrických výprav a dary od domorodých náčelníků. V nové expozici s interaktivními prvky se seznámíme s životem v africké vesnici, uslyšíme téct řeku Zambezi a uvidíme i funkční model Viktoriiných vodopádů.                                                                                                                                         Martina Vavřincová, zástupkyně ředitelky

KDY: středa 15. června, odjezd 7.00 z parkoviště u Penny

CENA: 450 Kč (senioři)/550 Kč (běžná cena)

Kontakty pro rezervace: tel. 733 273 344, 739 989 672, info@kolobeh-ricany.cz

Další informace a přihlášky v obchůdku Koloběh

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena