Koloběh Říčany

26. 11. 2022

 S Koloběhem na výlet i v roce příštím

 Pro Koloběh znamenal letošní rok i jednu velkou premiéru – pořádání jednodenních poznávacích zájezdů především pro seniory z oblasti Říčanska. Uskutečnili jsme deset výletů na různá místa naší krásné vlasti, navštívili jsme zámky, parky i muzea. Na tomto místě se sluší poděkovat především naší milé paní průvodkyni Ivě Dvořákové, která zajímavé cíle vybírá a o výletníky se cestou skvěle stará. Dopravu nám zajišťuje pan Jan Kupr z Doubku, k němu míří naše poděkování za vstřícnost a ochotu a za bezpečnou jízdu. Velký dík patří našemu sponzorovi, městu Říčany. Jeho zásluhou můžeme držet ceny zájezdů na přijatelné úrovni. A největší dík patří samozřejmě vám, našim výletníkům! Již přibližně sto dvacet z vás se zúčastnilo některého ze zájezdů.

  Na příští rok jsme připravili sérii dvanácti jednodenních zájezdů a jeden vícedenní rekondiční pobyt v Beskydech. A začínáme hned 18. ledna. Zavítáme do Pelhřimova, města s krásným historickým centrem. Navštívíme Malé muzeum Bible. Prohlédneme si také Síň Lipských aneb První české MÚZYum. V bývalém zámku pánů z Říčan s nádherným freskovým sálem si pak prohlédneme expozice Muzea Vysočiny, za příznivého počasí se z vyhlídkové věže kostela sv. Bartoloměje podíváme na město Pelhřimov a jeho okolí i z ptačí perspektivy. Za zdolání 148 schodů se pak odměníme něčím dobrým v Mléčném baru.       

CENA VÝLETU: 490 Kč senioři / 590 Kč ostatní

ODJEZD: 7:00 parkoviště u Penny   

 PŘIHLÁŠKY: od úterý 6. prosince   SMS 739 989 672   e-mail info@kolobeh.cz  nebo osobně u nás v obchůdku

       Přejeme vám krásné prožití vánočních svátků a do nového roku 2023 hodně zdraví, pohody a dalších šťastných kilometrů s Koloběhem!

 

Advent Báry Kodetové

 V předvánočním čase byl v dávných dobách prostor na rozjímání a zklidnění. V dnešní době to bývá naopak. Zkusme se tedy zastavit a na chvilku zavřít oči. Bára Kodetová pro vás připravila večer plný rozjímání, něhy i humoru s písněmi Hany Zagorové, Hany Hegerové, Radůzy, Martina Chodúra a mnoha dalších. A také vzpomíná na Vánoce s jejím tatínkem Jiřím Kodetem. Doprovází ji skvělý klavírista a skladatel Michal Worek.        

Martina Vavřincová

zástupkyně ředitelky

                     

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena