KOLOBĚH Říčany

5. 3. 2023

V dobročinném obchůdku se pomalu loučíme se zimou a chystáme na jaro. Většinu zimních bund a kabátů nebo kozaček se nám díky slevovým akcím podařilo předat novým spokojeným majitelům a nyní už vyhlížíme jaro nejen kvůli obměně naší nabídky. Jaro a vše, co přináší v zahradách či v lese, budeme reflektovat povídáním s panem zahradníkem i s panem mykologem, tak se přijďte naladit společně s námi. Těšíme se na Vás v Koloběhu!    

V pondělí 6. 3. začíná další běh Kurzů ovládání chytrého telefonu s pracovnicemi organizace Život+. Pro začátečníky od 14 do 15 hodin, pro pokročilejší od 15 do 16 hodin. Pokračujeme v pondělí 13. 3. a 20. 3. Účastnický poplatek je symbolických 50 Kč/kurz, empatický a individuální přístup zajištěn.

V pondělí 13. 3. v 16:30 se u nás opět koná oblíbená Jarní zahrádkářská poradna pana Františka Polesného. Budeme si povídat o přípravě zahrady na novou sezónu, o novinkách v jarní sadbě a o všem, na co se budete sami chtít zkušeného sadaře a zahradníka zeptat. Využijte jedinečné příležitosti! Vstup zdarma.

V pondělí 20. 3. v 18:00 zveme všechny milovníky hub na další přednášku pana Petra Součka, tentokrát na téma Zajímavé nálezy z jižních Čech. Člen České mykologické společnosti houby nejen sbírá a konzumuje, ale také v hojné míře fotografuje. Jižní Čechy, konkrétně Prachaticko, navštěvuje dlouhá léta a během svých návštěv šumavských hvozdů zdokumentoval celou řadu zajímavých druhů. Přijďte se poučit i inspirovat! Vstup zdarma.


S KOLOBĚHEM na výlet

POHÁDKOVÝ VÝLET: Ve středu 26. dubna si zavzpomínáme na dětství, navštívíme město pohádek Václava Čtvrtka – Jičín. Oblíbené postavičky Rumcajse, Manky a Cipíska si připomeneme v galerii Rumcajsův svět Radka Pilaře a v Rumcajsově ševcovně. Na Valdštejnském zámku si prohlédneme interaktivní expozice Regionálního muzea a z ochozu 52 m vysoké věže Valdické brány se po zdolání 156 schodů rozhlédneme do širokého okolí. Odpoledne zavítáme do přírodní rezervace Prachovské skály, která je součástí Chráněné krajinné oblasti Český ráj. Toto romantické pískovcové skalní město si projdeme po Malém (1,5 km) nebo Velkém (3,5 km) okruhu. Pokud se nebudete chtít vydat ani na jeden okruh, můžete pobýt a relaxovat v krásné přírodě u roubené Turistické chaty Prachov.    

Cena výletu: 490 Kč 

Odjezd: 7:00 parkoviště u Penny marketu   

Přihlášky: od úterý 4. dubna SMS na tel. 739 989 672, e-mail info@kolobeh-ricany.cz nebo osobně v obchůdku Koloběh na náměstí.

Cenu výletu prosím uhraďte do 13. dubna, po tomto datu budou nezaplacené rezervace uvolněny ve prospěch náhradníků.     

                                                                    

BESKYDY: Srdečně Vás zveme na vícedenní rekondiční pobyt v krásném prostředí Beskyd v termínu středa 27. 9. - sobota 30. 9. 2023. Program pobytu jsme se snažili sestavit tak, aby vyhovoval více i méně zdatným účastníkům, aby všichni byli spokojeni a pobyt si užili. Navštívíme Vyškov, Rožnov pod Radhoštěm, Hukvaldy, Štramberk, Frenštát pod Radhoštěm, Ostravici, Velké Karlovice, Pustevny a Křtiny. Podrobnější program výletu obdržíte při přihlašování v Koloběhu.                                                         

Cena výletu 5 600 Kč zahrnuje třikrát ubytování ve dvoulůžkových pokojích s koupelnou a toaletou, televizorem a wi-fi připojením, třikrát stravování – snídaně a večeře bufetovým způsobem, autobusovou dopravu, všechny vstupy a lanovku na Pustevny.  

Přihlášky: od úterý 4. dubna SMS na tel. 739 989 672 e-mail info@kolobeh-ricany.cz nebo osobně v obchůdku Koloběh na náměstí

Cenu výletu je třeba uhradit do 31. července.

 

OPRAVA: v minulém čísle byl chybně uveden odjezd na mimořádný výlet do Skanzenu Strážnice 1. dubna. Odjíždíme od Penny marketu již v 6 hodin!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena