KOLOBĚH Říčany

30. 6. 2023

Vážení přátelé Koloběhu a milovníci výletů,Dobročinnému obchůdku se stále moc dobře daří. Čím vším to asi je?

  • Máme velikou podporu našeho zřizovatele města Říčany a zastupitelů napříč stranami. Bez ní by dosavadní fungování nebylo možné. Je znát, že nám říčanské vedení stále fandí.
  • Překrásný prostor obchůdku na náměstí se snažíme stále zútulňovat a plnit nejen kvalitním a vkusným zbožím, ale také vlídnou atmosférou, přívětivou hudbou a milým lidským kontaktem. Víme, že to není vždy bez chybičky, ale na snahu o úsměvy (naše i vaše) nikdy nerezignujeme.
  • Stále k nám chodíte, leckdo dokonce denně! Stále u nás nakupujete a dáváte starým věcem nový život. Máme rádi i ty „návštěvy“, které se přijdou jen pokochat naší nabídkou. Opravdu je nač koukat!
  • Stále nám nosíte dary. Omezili jsme sice příjem elektroniky a domácích spotřebičů, oblečení přijmeme jen sezónní a knížky už se nám nikam nevejdou, ale i tak jsme neustále zaplavováni dalšími dary, někdy velmi hodnotnými.
  • Snížili jsme ceny oblečení a tržby neklesají. Kde jinde si koupit kalhoty za 50 Kč, boty za 60 Kč, košili za 50 Kč, tričko za 30 Kč než v Koloběhu?
  • Komunikujeme s vámi hlavně osobně v obchůdku, ale i dalšími cestami: Na našem webu je ke stažení řada dokumentů (i naše pomoc potřebným), na Facebooku informujeme o aktuálním dění, Instagram je vyhrazený pro fotografie raritního zboží… Potkáme se i tam?
  • Důvěřujete nám a to nás zavazuje. Naše pomoc je cílená, adresná, transparentní a garantovaná odpovědnými sociálními pracovnicemi. Obdarovaných přibývá, v poslední době jsme mj. zajistili řadě dětí možnost jet s kamarády na školu v přírodě či letní tábor.
  • Máme neuvěřitelnou partu dobrovolníků. Objem práce, které se věnují v čase, který by mohli věnovat sobě nebo svým rodinám, je ohromný. Denně přeberou, roztřídí a vyžehlí hory oblečení. Uklízejí, čistí, myjí, utírají prach… Přepočítávají dílky puzzle! U pokladny komunikují se zákazníky, doporučují udržitelnost, vysvětlují princip obchůdku. Dárcům vaří kávu. Přispívají radami a zkušenostmi. Na fotografii níže (s panem starostou a s paní místostarostkou) nejsou vidět všichni, ale všichni naši dobrovolníci jsou opravdový poklad Koloběhu.

Patří jim obrovské díky. A vám, kdo darujete a nakupujete, patří díky celého koloběžího týmu. Dobré dílo se nám totiž daří společně.

Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka a Martina Vavřincová, zástupkyně

Čas prázdnin, čas výletů…

Ve čtvrtek 10. srpna se vydáme do Doudleb nad Orlicí. Navštívíme půvabný renesanční lovecký zámeček, který se chlubí unikátní sgrafitovou výzdobou. Zámecké interiéry mají bohatou malířskou výzdobu ukrývající řadu symbolů a hádanek, jejichž rozkrývání bylo oblíbenou zábavou renesanční šlechty. Ve stylovém interiéru bývalé zámecké sýpky mají své místo expozice Muzea přírodovědy, venkova a trampingu. Zajdeme se podívat i do netradičního zvěřince zvaného Babiččin dvoreček. Odpoledne navštívíme Neratov, poutní místo s pohnutým osudem. Projdeme se údolím Divoké Orlice a ochutnáme místní pivo Prorok.

Cena výletu: 550 Kč, odjezd: 7.00 od Penny marketu Říčany

Přihlášky: od úterý 25. července SMS zprávou na tel. 739 989 672, na e-mail info@kolobeh-ricany.cz. Cenu výletu je nutné uhradit do 1. srpna, po tomto datu budou nezaplacené rezervace uvolněny ve prospěch náhradníků.

 

Ve čtvrtek 31. srpna zavítáme na rokokový zámek Nové Hrady, kterému se pro jeho architekturu často říká „Malý Schönbrunn“ či „České Versailles“. Výjimečné jsou i jeho okrasné zahrady – francouzská, italská, parkánová, zeleninová, bílá, rozárium a leknínové jezírko. Odpoledne se na gotické zřícenině hradu Košumberk přeneseme do 14. století a po procházce Hamzovým lázeňským parkem a arboretem s cizokrajnými dřevinami se zastavíme u poutního chrámu Panny Marie Pomocné na Chlumku v Luži.

Cena výletu: 490 Kč, odjezd: 7.00 od Penny marketu Říčany

Přihlášky: od úterý 15. srpna, cenu výletu je nutné uhradit do 22. srpna.

 

Výlety s Koloběhem jsou určeny seniorům s trvalým bydlištěm v katastru obce Říčany, mimoříčanští se mohou přihlásit jako náhradníci a mají možnost získat neobsazené či stornované místo za nedotovanou cenu. Koloběh přeje všem výletníkům krásné léto, nezapomenutelné zážitky a mnoho šťastných kilometrů na cestách za poznáním.

Nové HradyDoudleby

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena