Koloběh šlape!

30. 4. 2023

Náš dobročinný obchůdek stále perfektně funguje díky jednoduché rovnici: skvělí dobrovolníci + štědří dárci + spokojení zákazníci = podpora organizace (40%) a pomoc těm, kdo to potřebují (60%). Jen za letošek už jsme potřebným lidem z Říčan (a blízkého okolí) pomohli dary v hodnotě 160 000 Kč. Děkujeme garantům ze sociální oblasti, případně z neziskových organizací a škol, kteří se o dospělé i děti v nouzi starají, a nám garantují, že pomoc míří na ta správná místa. A naopak: jste-li sami v nouzi, nebojte a nestyďte se požádat o pomoc! Prostřednictvím OSZV Říčany, Komunitního centra Říčany pomůžeme moc rádi!

Prosba k dárcům: prosíme, nenoste nám do obchůdku špinavé, potrhané, seprané nebo jinak poškozené oblečení. A oblečení nesezónní. Prosíme, nenoste výrazně poškozenou obuv. Vězte, že každý kousek musí někdo z našich dobrovolníků vzít do ruky a posoudit jeho stav. Nekvalitní věci vytřídit, odnést do sběrných kontejnerů, případně zlikvidovat. Šetřete jejich energii, je jí potřeba hodně! Zároveň hlásíme, že už nebudeme přijímat žádnou elektroniku (kávovary, fény, mixéry, svítidla, počítače apod.). Jednak z důvodů bezpečnosti (nemůžeme za spotřebič ručit), jednak proto, že se opravdu hodně špatně prodávají. Stejně tak, ač neradi, nepřijmeme objemné věci (kočárky, nosítka, autosedačky, nábytek…), protože na ně nemáme dostatečné prostory. Děkujeme za pochopení a stálou přízeň!

Připomínáme pondělní anglickou konverzaci s vynikající lektorkou Danou Vařekovou. Senioři, maminky na mateřské a další, přicházejte si vždy v pondělí v čase 11:15-12:00 (minimálně středně pokročilou angličtinou) zakonverzovat! Za symbolických 90 Kč za lekci je to přece skvělá příležitost!                                                                              

Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka

S Koloběhem na výlet

Milí výletníci, velmi nás těší váš stoupající zájem o pravidelné zájezdy s paní Ivou Dvořákovou, která pro vás vždy připraví zajímavý program a cestou se všem věnuje na 120 procent. Od začátku roku jsme za hranice všedních dnů vyrazili již čtyřikrát, a před námi je řada dalších zajímavostí a překvapení. Co však bohužel nezměníme, je počet míst v autobuse. Těch je stále čtyřicet osm, zatímco žádostí o rezervaci třeba sedmdesát. Bohužel, není možné vyhovět všem, i když bychom o to velmi stáli. I na základě vašich připomínek a podnětů jsme proto upravili podmínky příjmu rezervací:

Výlety finančně podporuje Město Říčany s cílem přispět ke zlepšení kvality života svých občanů v seniorském věku. Zájezdy jsou proto přednostně určeny obyvatelům katastru obce (Říčany, Jažlovice, Kuří, Pacov, Voděrádky, Strašín). Zájemci z jiných obcí se mohou zapsat jako náhradníci, v případě volného místa budou informováni telefonicky a mohou se zájezdu zúčastnit za nesníženou cenu. Rezervace přijímáme od pevně daného data, a to pouze formou SMS na tel. 739 989 672 nebo e-mailem na adresu info@kolobeh-ricany.cz (chceme tím eliminovat pravděpodobné dlouhé fronty před Koloběhem od časných ranních hodin). Do žádostí, prosíme, uvádějte svou adresu. Zájemci budou zapsáni na seznam v tom pořadí, v jakém přišla jejich žádost o rezervaci.

Co nás čeká v nejbližších týdnech:

Ve středu 17. května vás srdečně zveme na zámek Slatiňany. Přihlášky přijímáme od úterý 2. května.  

Ve středu 7. června navštívíme město Moravský Krumlov s expozicí slavné Slovanské epopeje Alfonse Muchy. Přihlášky přijímáme od úterý 23. května.

Podrobnosti obou výletů najdete v dubnovém vydání Kurýra nebo na www.kolobeh-ricany.cz, sekce Aktivity – Výlety s Koloběhem.

Martina Vavřincová, zástupkyně ředitelky

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena