Komunitní centrum informuje

31. 3. 2023

  • Pomalu se blíží doba letních dovolených a s tím spojené plánování a zařizování, aby vše vyšlo, tak jak si přejeme. Pokud pečujete o své blízké v seniorském věku nebo o osobu se zdravotním postižením, můžete využít naši službu osobní asistence, která se ve vaší nepřítomnosti o vaše nejbližší postará v jejich přirozeném domácím prostředí. Službu je možné nasmlouvat na předem stanovené pravidelné termíny nebo po předchozí domluvě i v nepravidelných časech podle potřeb klienta. Jde o placenou službu a ceník naleznete na našich webových stránkách nebo zavolejte pro bližší informace.
  • Službu osobní asistence využívá aktuálně 64 klientů, z toho je 23 přímo ze Říčan. Kolegové stráví na cestách za klienty poměrně hodně času, jelikož jsou z celého území Říčanska, např. Svojetice, Klokočná, Mnichovice, Velké Popovice, Mirošovice, Stránčice, Hrusice, Dobřejovice, Pětihosty, ale i Stříbrná Skalice, Vlkančice nebo také Kostelec nad Č. lesy. V loňském roce pomáhali osobní asistenti u klientů celkem 4573 hodin a proběhlo celkem 6281 setkání. Některá setkání jsou krátká, jde třeba jen o dovoz oběda nebo léků. Tam, kde je nutné se zdržet, je služba zaměřena na potřeby klienta dle jeho požadavků dané smlouvou, což je pomoc při zvládání běžných úkonů, zajištění chodu domácnosti, pomoc při osobní hygieně nebo doprovod na nákupy, úřady či k lékaři. Komunitní centrum Říčany nabízí možnost si za symbolický udržovací měsíční poplatek na základě uzavřené smlouvy, zapůjčit nově pořízené kompenzační pomůcky. Jde o trojfunkční chodítka, sedátka do sprchy, závěsná vanová sedátka, pojízdné servírovací stolky k lůžku apod. Podrobnosti k pomůckám, které nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou, najdete na našich webových stránkách.
  • Služba „Sanace rodiny“ nyní pomáhá 32 rodinám, z toho je jich 20 ze Říčan. Ostatní rodiny jsou stejně jako u služby osobní asistence z okolních obcí, ale také z okolí Benešova nebo Černošic. Pomoc rodinám, kde jsou z různých příčin složité rodinné vazby a domácí prostředí dětí je narušeno, spočívá v ambulantní nebo terénní formě a je založena na podpoře a motivaci klienta. Stále máme prostor pomoci, stačí se jen ozvat, přijít, sdělit své trápení a mít pocit, že už na to nejsem sama/sám. Služba pro rodiny s dětmi zachovává anonymitu a etiku a hlavním cílem je umožnit dětem setrvat a vyrůstat ve fungující rodině. Můžete využít i setkání „Spolu u čaje“ probíhající jednou za měsíc v prostorách Komunitního centra. Čeká na vás drobné občerstvení a sdílení vašich starostí pod vedením zkušených kolegyň ze Sanace rodiny. Kontaktujte nás a přijďte.
  • Zaměstnanci Komunitního centra Říčany přejí všem čtenářům pohodové jarní dny a klidné prožití velikonočních svátků.  

S úctou Pavlína Šantorová Filková, Dis.
ředitelka společnosti

Pokud se chcete stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz.

E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141 nebo 737 587 130

Osobní asistence – Bc. Kamila Šourková: tel. 604 522 625

   Program pro rodiny – Lucie Sochůrková, DiS.: tel. 737 536 205

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena