Komunitní centrum informuje

29. 5. 2023

  • O letních prázdninách může nastat situace, kdy potřebujete zařídit péči o své nejbližší po dobu dovolené. Pokud pečujete o své blízké v seniorském věku nebo o osobu se zdravotním postižením, můžete využít naši službu osobní asistence, která se ve Vaší nepřítomnosti o Vaše nejbližší postará v jejich přirozeném domácím prostředí. Službu je možné nasmlouvat na předem stanovené pravidelné termíny nebo po předchozí domluvě i v nepravidelných časech podle potřeb klienta. Jde o placenou službu a ceník naleznete na našich webových stránkách nebo zavolejte pro bližší informace.
  • Komunitní centrum Říčany nabízí možnost si za symbolický udržovací měsíční poplatek na základě uzavřené smlouvy zapůjčit nově pořízené kompenzační pomůcky. Jde o trojfunkční chodítka, sedátka do sprchy, závěsná vanová sedátka, pojízdné servírovací stolky k lůžku apod. Podrobnosti o pomůckách, které nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou, najdete na našich webových stránkách.
  • Z Nadace ČEZ se nám povedlo získat dotaci na rozvoj profesních dovedností zaměstnanců ve výši 80 000 Kč. Finance využijeme na povinné vzdělávání v oblasti krizové intervence, práci s psychiatrickým klientem a rozšíření znalostí v souvislosti s paliativní péčí.
  • Zapojili jsme se do celorepublikové dobrovolnické potravinové sbírky. V sobotu 22. dubna 2023 jste mohli v říčanském Penny Marketu přispět nákupem potravin a drogistického zboží a odevzdat je kolegyním z Komunitního centra Říčany do prodejních vozíků. Potřebných lidí bohužel přibývá a je důležité doplnit zásoby potravinových bank, které pak často drží ty nejchudší nad vodou. Nám se povedlo díky Vám předat 14 naplněných banánových krabic. Děkujeme.

S úctou Pavlína Šantorová Filková, DiS., ředitelka společnosti

 

Pokud se chcete stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz.

E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141 nebo 737 587 130

Osobní asistence – Bc. Kamila Šourková: tel. 604 522 625

Program pro rodiny – Lucie Sochůrková, DiS.: tel. 737 536 205

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena