Komunitní centrum informuje

27. 10. 2023

Služba osobní asistence pro seniory a osoby se zdravotním postižením je poskytována v přirozeném domácím prostředí. Pomáháme s chodem domácnosti, stravou, hygienou a péčí ve zdravotní oblasti. Dále i v jednání s úřady a pomoci se zprostředkováním finanční podpory. Tato péče je zajištěna terénní formou. Pracovní doba pokrývá všechny dny, včetně svátků, od ranních do večerních hodin.

Služba pro rodiny s dětmi pomáhá zdarma klientům v krizových situacích, jako jsou nefunkční vztahy, výchova dětí, dopady probíhajícího rozvodového řízení, zatížení dluhy, hrozba ztráty bydlení apod. Hlavním cílem je umožnit dětem setrvat a vyrůstat ve fungující rodině.

V říjnu proběhlo setkání Spolu u čaje, které organizují kolegyně z rodinné asistence. Je určeno nejen našim klientkám, které sdílí navzájem své rodinné problémy a vztahy, starosti s nedostatkem financí, prací, bytovou situací, ale také zkušenosti a rady, co dělat. Obsahem setkání ale není jen sdílení starostí, je i radostí z toho, že se klientkám s naší pomocí daří svůj život měnit k lepšímu.

Komunitní centrum Říčany své služby nabízí aktuálně všem, kteří popsanou péči potřebují. Pokud hledáte pomoc pro sebe, své blízké či známé, nebo pokud chcete získat bližší informace, kontaktujte nás nebo navštivte webové stránky www.kcricany.cz.

Pavlína Šantorová Filková, ředitelka společnosti

 

Pokud se chcete stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz.

E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141.

Osobní asistence: Bc. Kamila Šourková, tel. 604 522 625.

Program pro rodiny: Lucie Sochůrková, DiS., tel. 737 536 205.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena