Komunitní centrum Říčany

29. 5. 2015

Osobní asistence – služba, která pomáhá pečovat o seniory i v období dovolené!

Komunitní centrum Říčany, o. p. s.

kancelář: Masarykovo nám. 6/17, 251 01 Říčany, tel.: 737 587 130, e-mail: kc.ricany@seznam.cz

úřední hodiny pro veřejnost: středa 13–17 hod. a dále po domluvě www.kcricany.cz

 

Osobní asistence – služba, která pomáhá pečovat o seniory i v období dovolené!

 

S blížícím létem plánuje většina lidí odpočinkovou dovolenou. Pokud zároveň pečují o rodinné příslušníky v seniorském věku nebo se zdravotním postižením, mohou se obrátit na službu osobní asistence, která se o jejich nejbližší v době nepřítomnosti postará. Osobní asistence je terénní sociální služba, která pomáhá osobám se sníženou soběstačností, ať už z důvodu vysokého věku nebo jakéhokoliv onemocnění, setrvat ve svém přirozeném prostředí. Klientům zajišťujeme dovoz obědů, nákupy potravin, vyzvednutí léků, pomoc v domácnosti, s hygienou a v neposlední řadě také společnost formou doprovodu na procházkách, při návštěvách lékaře nebo vyřizování pochůzek. Službu je možné nasmlouvat na předem stanovené pravidelné termíny nebo po předchozí domluvě i v nepravidelných časech podle potřeb klienta. Vyškolení pracovníci v sociálních službách jsou občanům celého říčanského regionu k dispozici ve všední dny od 7 do 22 hod., o víkendech a státních svátcích od 8 do 20 hod. Pro další informace o osobní asistenci mohou zájemci kontaktovat vedoucí služby na tel. 731 167 979 nebo e-mailu asistence@kcricany.cz. Služba se poskytuje za úhradu – ceník k nahlédnutí na www.kcricany.cz.

 

Dále nabízíme rodinám, které se ocitly v krizové situaci, sanační program SPOLU DOMA – rodinná asistence: Sanace rodiny je poskytování pomoci a podpory rodinám s dětmi, jejichž vývoj je ohrožen v důsledku dopadů obtížné životní situace, kterou rodiče nedokáží sami bez pomoci překonat, a u kterých existují další rizika ohrožení jejich vývoje. Nabídkou odborných sociálních služeb lze stabilizovat  rodinnou situaci klientů. Odborný asistent pracuje  především v  přirozeném prostředí rodiny. Služba je poskytována zdarma, na přání klienta může probíhat také anonymně. Pro dotazy a poradenství se můžete obracet na tel. 737 536 201 nebo e-mail: spoludoma@kcricany.cz.

 

V rámci sociálně aktivizačních služeb nabízíme seniorům a osobám se zdravotním postižením ohroženým společenskou izolací jednou týdně zdarma návštěvu sociální pracovnice, která s klienty provádí nejrůznější aktivizační techniky (reminiscenční terapie, logoterapie, cvičení paměti, relaxační techniky). Nejedná se však o službu, při které pracovnice pomáhá s obstaráním domácnosti. V případě zájmu o službu nebo další informace využijte tel. 731 167 979 nebo e-mail info@kcricany.cz.

 

Komunitní centrum Říčany děkuje městu Říčany za grant ve výši 159 197,- Kč na provozní náklady organizace pro rok 2015. Občané mohou také bez nákladů navíc podpořit KCŘ při nákupu ve svých oblíbených internetových obchodech, a to prostřednictvím stránky www.givt.cz. Nikdy nebylo jednodušší podpořit dobrou věc a stojí to pouze 1 klik bez nutnosti jakékoliv registrace. Děkujeme všem za případnou podporu!!!

 

 

Spolupráce sanačního programu SPOLU DOMA s odborem sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Říčany je realizována v rámci Individuálního projektu „Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji“, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Provoz Komunitního centra Říčany, o. p. s., je v roce 2012 částečně hrazen také z finanční dotace města Říčany. Děkujeme!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena