Komunitní centrum Říčany

29. 8. 2021

Organizace Komunitní centrum Říčany o.p.s. se zabývá poskytováním sociálních služeb našim spoluobčanům v Říčanech a přilehlém okolí Středočeského kraje.

V rámci služby SPOLU DOMA poskytuje pomoc rodinám s dětmi. Smyslem této činnosti je zachování vhodného domácího prostředí a rodinných vazeb, které jsou z různých příčin narušeny, či ohroženy.

Jsme rádi za pozitivní zpětné vazby od klientů a dovolujeme se o takovou reakci s vámi podělit.

Poděkování patří i organizaci Koloběh, Potravinové bance a městu Říčany.

 

Chtěla bych takto poděkovat Komunitnímu centru Říčany za jejich skvělou práci, zejména paní Sochůrkové, která mě má „na starosti“. Spolupráci s KCŘ mi zprostředkoval OSPOD. Několik let řeším problémy s otcem svých dětí, který nás psychicky týrá, s jedním synem manipuluje a neplatí výživné, neustálé soudy. Kamkoliv jsem se obrátila o pomoc, vždy mi bylo řečeno, že toto musí řešit soudy, právníci a nikdo mi jinou pomoc nenabídl.

Do KCŘ jsem šla, aniž bych čekala něco pozitivního. Nevěděla jsem, jak takové Centrum pracuje, čekala jsem, že budu dostávat rady a porady jako všude. Hned při prvním sezení jsem byla překvapená. S paní Sochůrkovou se vídáme pravidelně, rozebíráme vždy věci, které se staly, špatné i ty dobré. Někdy se setkáváme u nás doma, a tak se mohou zapojit i děti, pokud chtějí, nikdo nikoho do ničeho nenutí. Dodává mi sebevědomí a vždy po každém našem povídání jsem nabitá energií a jsem přesvědčená, že všechno zvládnu. Vím, že když mám nějaký problém, mohu zavolat a vypovídat se, poradit se a dostat povzbuzení. Potěší i SMS, když se p. Sochůrková zeptá, co je nového. Cítíte, že na to nejste sama.

Další pomoc je finanční, která je pro mě také hodně důležitá, vzhledem k tomu, že otec dětí je neplatičem výživného, mám 16leté kluky - dvojčata a bydlíme v pronájmu. Od KCŘ dostáváme potravinovou pomoc z Potravinové banky, dostali jsme také notebook, aby kluci mohli být na online výuce.

Netuším, jak je to v jiných Komunitních centrech, ale vždy to je jen o lidech a tady se to hodně povedlo, za to moc děkuji.

Zuzana Loudová

 

Komunitní centrum Říčany o.p.s.

Projekt Spolu doma

(rodinná asistence)

Vedoucí služby

Iva Semíková, tel. 737 536 201,

e-mail iva.semikova@kcricany.cz

Web: kcricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena