Komunitní centrum Říčany

29. 12. 2022

V lednu bývá čas na rekapitulaci toho, co se za uplynulý rok událo. Krásně se rekapituluje u tvorby výroční zprávy společnosti. Člověk si zavzpomíná a zjišťuje, co všechno vlastně stihnul, co se povedlo, nepovedlo a jak to rychle uteklo. Pro lidi v Komunitním centru byl rok 2022 poměrně náročný. Změnilo se vedení společnosti. I nás se dotýkaly události, které ovlivnily životy všech. Obavy jsme zaznamenávali a stále slyšíme i od našich klientů. Doba není jednoduchá pro nikoho. Bohužel právě kvůli neúměrnému zdražování a cenám pohonných hmot musela i naše organizace v průběhu roku přistoupit k nezbytnému navýšení cen našich služeb osobní asistence a dopravy klientů. Kvality naší práce se to ale rozhodně nedotklo. Naopak, vůči klientům jsme stále ochotní a sdílní a vycházíme vstříc jejich potřebám. Zvětšil se objem rozvozů potravinové banky nejen rodinám, které jsou v těžké situaci, ale i seniorům. Obce na Říčansku si začínají více uvědomovat, že jim Komunitní centrum Říčany pomáhá a ulehčuje životy jejich občanů. V několika obecních zpravodajích jsme měli možnost mít základní informace o naší činnosti a také jsme rádi za sdílení organizace, službách a aktivitách na obecních webech. Kolegyně z rodiny zorganizovali první společné setkání nejen maminek v těžké životní situaci. Na setkání byla možnost si popovídat, být aspoň chvilku s někým, kdo poslouchá, má stejné starosti, ale umí třeba i poradit. Před Vánocemi jsme se zapojili do akce „Krabice od bot“, kde se povedlo devatenácti dětem, jejichž rodiny využívají služeb Komunitního centra, splnit vánoční přání. Za podporu a ochotu koupit dítěti dárek, který je leckdy pod vánočním stromečkem jediný, všem, kdo pomohli, velice děkujeme. Jako kolektiv Komunitního centra Říčany jsme se v předvánočním shonu stihli sejít v hospůdce Na Marvánku, popovídat si i o něčem jiném než o práci, najíst se a připít si na úspěšný společný rok 2023. A úspěšný rok 2023, plný zdraví, radosti, pohody a klidu si dovolujeme popřát i čtenářům Kurýru.

Za celý tým Komunitního centra Říčany s úctou Pavlína Šantorová Filková, ředitelka společnosti

 

Pokud se chcete stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz.

E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141 nebo 737 587 130 Osobní asistence: tel. 604 522 625 Program pro rodiny: tel. 737 536 205

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena