Komunitní centrum Říčany, o.p.s.

3. 10. 2022

Druhou zářijovou neděli představila ředitelka Komunitního centra Říčany činnost organizace na moc hezké akci s názvem „DěDský den… a babský taky“ ve Zvánovicích. Akce byla koncipována jako open- -air na travnatém place v centru Zvánovic se zaměřením primárně na seniory s cílem poradit, vysvětlit, pomoci a také pobavit. Obec zajistila poradentství ze strany Policie ČR v oblasti základní osobní bezpečnosti, Zdravotnická záchranná služba měřila zájemcům krevní tlak a seznámila nejen seniory se zajímavými přístroji na záchranu života, SDH Zvánovice zde preventivně působila ve věci požárních hlásičů. Jsme rádi, že se účastníci nejen z řad seniorů zajímali o naši činnost a chtěli vědět víc.

Paní Lucie Sochůrková z KCŘ vypracovala ze zdroje Člověk v tísni ucelený manuál, jak postupovat v případě zájmu o oddlužení v akci Milostivé léto II. Jde zejména o dluhy na zdravotním pojištění, regulační poplatky v krajských či městských nemocnicích, nezaplacené pokuty či koncesionářské poplatky a další. Může jít také o dluhy za jízdu načerno, dluhy za nájem v obecním bytě, dluhy vůči některým dodavatelům energií a nedoplatky za odvoz odpadu. Více informací, jaké jsou termíny a kam se obrátit, naleznete na www.kcricany.cz v aktualitách. V nově založené sekci „AKTUALITY“ se budeme snažit přinášet pravidelné informace se sociální tématikou. Komunitní centrum uzavřelo partnerskou smlouvu se společností MAS Říčansko o.p.s. Chceme se více podílet na dění v regionu a také využívat dotační možnosti na podporu naší činnosti.

Pokud se chcete i vy stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz. E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141 nebo 737 587 130 Osobní asistence: tel. 604 522 625 Program pro rodiny: tel. 737 536 205.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena