Komunitní centrum Říčany, o.p.s.

31. 10. 2022

 

To, že je Komunitní centrum Říčany organizací, která pomáhá seniorům, osobám se zdravotním postižením a také rodičům s dětmi v tíživé situaci, se dozvěděli senioři na společném setkání v Kulturním centru Labuť. Děkujeme za pozvání na tuto milou společenskou akci, kterou organizovalo město Říčany. Snažíme se dělat vše pro to, aby o naší práci vědělo co nejvíce lidí a tím se naše pomoc dostala tam, kam má. Pomoc není pro tým Komunitního centra jen prázdné slovo, ale opravdový skutek. Bohužel je pravdou, že nemůžeme vyhovět všem. Poslední dobou přibývají dotazy na poskytnutí celodenní asistence u osob s Alzheimerem. To bohužel není v našich silách, naše kapacity jsou limitovány počtem zaměstnanců a s tím spojeným financováním lidí v KCŘ.

Přibývají také rodiny s dětmi, které jsou někdy opravdu v těžké životní situaci ne vlastní vinou. Obdivuji každého, kdo si uvědomuje, že musí věci řešit a neschovávat se před problémy. Jsem ráda, že kolegyně, které mají tuto oblast na starosti, jednají pružně a pomoc ať již ve formě potravinové banky, osobního terapeutického rozhovoru s klienty, který leckdy pomáhá nejvíce, funguje. Rodiče, kteří nevědí jak dál, mohou načerpat novou energii, sdílet své zkušenosti a využít možnosti přijít ve středu 23. listopadu k nám do Komunitního centra Říčany na první „let komunitním balónem“.

S úctou Pavlína Šantorová Filková, ředitelka společnosti

 

Pokud se chcete i Vy stát patronem Komunitního centra Říčany a podpořit nás v naší práci, ozvěte se nám. Veškeré informace o naší organizaci, podrobné kontakty i návod, jak nás podpořit, naleznete na internetových stránkách www.kcricany.cz.

E-mail: info@kcricany.cz, tel. 774 780 141 nebo 737 587 130

Osobní asistence: tel. 604 522 625

Program pro rodiny: tel. 737 536 205

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena