Koupaliště versus psí louka

3. 5. 2019

Názor - Radomíra Kubelková

V dubnovém Kurýru jsem si přečetla o myšlence vybudovat na kopci mezi sídlištěm Kavčí skála, Olivovou a Jasmínovou ulicí venkovní koupaliště. 

V městě, které má dvě přírodní koupaliště.  Jureček funguje, a pokud by se Marvánek zbavil prvoků a jiné havěti, je i ten hezký na koupání. Na Fialce je další bazén a Čestlice jsou nedaleko.   Myslím si, že v lokalitě obklopené domky a bytovým domem to není vůbec dobré. Lidé, kteří zde bydlí, mají klid  a krásné okolí plné zeleně, které jim mnozí mohou závidět. Jak to bude vypadat, až se tam začnou stahovat davy, které jistě nebudou chodit pěšky? Kde zanechají své vozy? Budou blokovat místa rezidentů, nebo bude místo zelené trávy a stromů další betonová plocha k jejich zaparkování? A co ticho, které tam lidé mají? Bude tam jistě křik a výskání do večera, ne-li do noci. Pejskaři z dané louky budou vytlačeni do jiných prostor, protože tam nebudou vítáni. Nikdo přece nebude chtít mít rozmáznuté „štěstíčko“ mezi půlkami v drahých plavkách. A vlastně proč by tam nemohla být zřízena psí louka? Se zelení ochráněnou před psí močí tubuly, s agility prvky,  lavičkami a koši na exkrementy. Třeba si tam půjdou rádi posedět i nepejskaři. Jako je příjemné posedět na lavičkách v lese.  A hlavně, pejskaři a jejich milánci jsou tišší než dav lidí a chodí pěšky. 

Ale závěrem, nebude tam ticho, nebude tam klid a pokud se to uskuteční, už to nepůjde vrátit do původního stavu.  Nikdy.

Radomíra Kubelková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena