Kovbojové, pralidi a trosečníci v Měsíčním údolí

25. 8. 2023

Po roce těšení se říčanská vlčata v druhé polovině července konečně dočkala a vyrazila na letní tábor do Měsíčního údolí nedaleko Vlašimi. Starší vlčata jela jako tradičně na celých čtrnáct dní a společnost jim první týden dělali kolovratští benjamínci, světlušky a vlčata a druhý týden říčanská mladší vlčata.

Všichni – ať už na louce mezi lesy strávili týden či dva – si tábor náležitě užili. Kromě her, sportu a skautských programů měl každý oddíl samozřejmě nachystanou i celotáborovou hru: kolovratští se vrátili v čase do pravěku, mladší vlčata hledala cestu z opuštěného ostrova po ztroskotání lodi a starší vlčata se přenesla na Divoký západ mezi pistolníky, indiány a bandity.

Všichni (děti i vedoucí) odjížděli z tábora unavení, ale spokojení. Každý se naučil něco nového, každý zažil něco, co ještě nikdy předtím nezažil. Bylo to zkrátka jedno velké dobrodružství.

Už teď se těšíme na příští rok.

Lukáš Pavelka, vedoucí tábora

Pozvánka:

Říčanští skauti zdraví z Koreje!

Světové skautské jamboree je největším srazem skautů a skautek na světě. Jaké bylo to letošní v Jižní Koreji, na které z našeho střediska s podporou města Říčany vyrazilo sedm skautů a skautek? Jak si ho říčanská výprava užila, co se tam dělo a jak to bylo s tajfunem?

Zveme vás na besedu s promítáním fotografií o cestě skautů do Koreje, která se bude konat v neděli 10. září od 14.00 hod. v nové skautské klubovně.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena