Krabice od bot letos jinak

5. 11. 2019

 

V minulém roce se stala vlastně velice hezká věc – reakce na projekt Diakonie ČCE Krabice od bot byla obrovská. Sběrná místa (rozhodně to centrální ve sboru ČCE v Nuslích) praskala ve švech. Odvrácená strana toho je, že bylo velice obtížné najít odbyt pro všechny dárky. Ne, to skutečně neznamená, že by dětí, které potřebují pomoci, nebylo víc, než se vybralo krabic s dárky. Ale prostě a jednoduše – my o nich nevíme. Ukazuje se, že anonymní pomoc se zaměřením na konkrétního člověka má své limity.

Mám radost, že na tuto situaci v Diakonii zareagovali. A to dvojím způsobem. Ten první způsob je pro nás všechny – Krabice od bot on-line. Zatím mám pouze informace, které můžete najít i na webových stránkách Diakonie (www.krabiceodbot.cz/krabiceonline/). Čekám ještě na další informace, ale i ty, které naleznete na webových stránkách, jsou velice zajímavé a můžeme tak s dětmi vybírat konkrétní místo pomoci.

Kdo chce přece jen předat hmatatelný dárek, který by s dětmi doma zabalil, může použít rezervaci dárku (www.krabiceodbot.cz/o-projektu/aktualne/letosni-novinka-povinna-rezervace-darku-na-webu/). Praktická příklad: „Paní Anna chce darovat dárek v Brně. Najde si nejbližší sběrné místo a zjistí, že ještě potřebuje dárky pro kluky 10 - 12 let. Dárek si rezervuje a na mail jí přijdou tipy, co do krabice zabalit a info o sběrném místě. Krabici připraví a odevzdá, až bude mít cestu kolem.“

Nově tu budou i nové informace pro firmy a školy: „Prosíme školy, firmy a další nadšené dárce, aby počkali do zveřejnění mapy sběrných míst a počtů potřebných dárků a nepřipravovali velké množství dárků předem. Mapu zveřejníme začátkem listopadu. Pro školy chystáme speciální podporu a možnosti šité jim na míru - všechno info najdete na připravovaném novém webu.“

Promyslete si tedy, jakou formu chcete zvolit. Případné další podrobnosti budou k nalezení na webových stránkách Diakonie ČCE nebo našeho sboru (www.uhrineves.evangnet.cz/).

Jiří Ort

 

Akce Krabice od bot má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům.

Již počtvrté jsme vytvořili sběrné místo přímo v Říčanech:

Účetnictví Horáček s.r.o.,

Bezručova 410/31

Termín sběru: po 25. 11. - pá 6. 12. 2019 (9 - 18 h; vždy po tel. dohodě)

 

Seznam dětí k obdarování naleznete od 4. 11. 2019 v rezervačním systému na www.krabiceodbot.cz (sběrné sto Říčany) a zároveň na www.ucetnictvi-horacek.cz/krabice/

Po registraci dárku vám přijdou mailem tipy, co do krabice zabalit. Vytvořte jeden či dva fantastické dárky, které rozzáří dětské oči.

 

Loni jsme díky vám rozdali přes 200 dárků. Předali jsme je spolku Klubu cesta, Home-Start (podporujícímu rodiny ohrožené závažnou sociální situací), Klubu Zvonice z Českého Brodu a Poděbrad, Statku Vlčkovice a OSPOD. Ve spolupráci pokračujeme i letos.

Eva Horáčková Jungmannová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena