Krásné setkání s Olgou a Miroslavem Hudečkovými

29. 5. 2022

Vernisáž výstavy soch Olgy a Miroslava Hudečkových s názvem CARPE DIEM přilákala tolik návštěvníků, že koncertní sál byl zcela zaplněn. Všechny přítomné dojala úvodní slova manželů Hudečkových a samozřejmě nechyběl ani jejich osobitý humor. Nádherným zážitkem byl i malý koncert Václava Hudečka (housle), Lukáše Klánského (klavír) a recitace Martiny Hudečkové. O tvorbě manželů Hudečkových promluvil František Novotný.

Výstava CARPE DIEM je průřezem celoživotní tvorbou Miroslava a Olgy Hudečkových. Námětem k jejich tvorbě je život sám a vše, co v něm společně prožili. Jejich společná obsáhlá výstava v prostorách Městské Galerie Říčany jistě potěší všechny, kteří tvorbu manželů Hudečkových sledují a obdivují jejich neutuchající elán a tvořivost – a to navzdory vysokému věku a všem úskalím, kterým museli v životě čelit. „Co nevytvoříte v čase, který je vám vyměřen, nikdo to za vás již nevykoná.“ – oblíbený citát Jana Ámose Komenského, kterým se Hudečkovi řídí již spoustu let.

Výstavu děl manželů Hudečkových si můžete prohlédnout v Městské Galerii Říčany ve Staré radnici až do 15. června (Po, St 13 – 17; Út, Čt 13 – 17; So 9 – 12).

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena