Krok stranou

4. 7. 2022

V komunálních volbách 2022 již kandidovat nebudu.

Téměř každý den se mě lidé ptají, zda budu kandidovat ve volbách do říčanského zastupitelstva. Bývají to často velmi příjemné rozhovory a moc děkuji za důvěru, kterou mi tím vyjadřujete. Nicméně moje odpověď je jednoznačná: kandidovat za Klidné město v těchto volbách nebudu a nebudu ani na jiné kandidátce. Důvodů mám hned několik.

Pozici starosty jsem opustil v prosinci 2020 po mnoha měsících úvah. Od té doby do rozhodování ve městě zasahuji minimálně, věnuji čas rodině, škole, televizi, přírodě… Klidné město má nového lídra s jeho představami o řízení a směrování města. Má svůj tým. Já stojím mimo. Přesto jsem dostal nabídku kandidovat. Jsem ale přesvědčený, že kandidatura by byla polovičatým krokem a přinesla by mně osobně, D. Michaličkovi i městu více potíží než užitku. A rozhodně nechci být jen populárním obličejem na plakátu či falešným symbolem kontinuity. Všichni vidí a vědí, že se Klidné město změnilo. Asi by se dalo dlouze vysvětlovat, co za mým rozhodnutím stojí. Nechme tyto dveře zavřené. Po třech volebních obdobích mám mnoho zkušeností s různými osobnostmi říčanské politické scény. Někdy je prostě moudré s pokorou a v tichosti odejít,udělat krok stranou od nesmyslných osobních soubojů k jiným životním posláním.

Město jsem odevzdal ekonomicky silné. Investice, které jsem nastartoval a připravil, se dokončily či dokončují. Zklidnění výstavby je ukotvené v územním plánu. Nic jsem neukradl, žádné úplatky, žádné skandály…. Děkuji všem lidem, kteří mi v uplynulé dekádě na radnici pomáhali a fandili. Věřím, že vaši důvěru jsem neztratil. Značku Klidného města jsem nikdy nezradil a také teď některé jeho kandidáty kroužkem podpořím. Věřím, že volby dopadnou ku prospěchu našeho nádherného města.

Vladimír Kořen, zastupitel (Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena