Kulturní kalendář na červen 2020

19. 5. 2020

Kulturní a sportovní kalendář akcí ve městě, Ladově kraji a okolí

Aktuální informace ohledně konání akcí, přesunutí na jiný termín či zrušení sledujte prosím vždy na stránkách jednotlivých pořadatelů.

do 26.6.         Aleš Brázdil - CRAWLING ON BRUISED KNEES - Výstava jednoho z nejlepších malířů mladé generace a absolventů akademie ateliéru klasické malby. Galerie Kotelna.   

                      Dětský den na Marvánku - ZRUŠENO - Pořádá Vesmír Říčany z.s. a Vodácký klub Říčany. 

2.6.                Slepičí ráj - Krmení slepiček a povídání o nich. Děti si vytvoří a odnesou výrobek se slepičí tematikou. Dvorek naproti Muzeu, od 15 do 17 hod.

6.6.                Pytláckými roklemi - ZRUŠENO - Tradiční pochod pořádaný Klubem českých turistů Říčany - Radošovice.

6.6.                Den Kozla - ZRUŠENO - Tradiční den plný zábavy, řemesel, zážitků a skvělého piva. Pivovar Velké Popovice.

6.6.                Letní kino Mamma Mia - Konání akce zatím není potvrzeno. Sledujte web http://zamekberchtold.cz. Zámek Berchtold, Kunice, od 21.30 hod.

6.6.                Ondřejovský krpál - ZRUŠENO - Závody historických vozidel. Více informací na http://www.pkhv.cz.

7.6.                Mozaiková pítka pro ptáky - Výroba pítka na zahradu technikou mozaiky s využitím rozbitých a zbylých dlaždiček. Zahrada muzea, od 14 do 17 hod.

7.6.                Mnichovická běhna - ZRUŠENO - Závod Poháru Ladova kraje. Sportovní areál Šibeniční vrch. Mnichovice, od 9 hod.

od 10.6.         Výstava "Proměny krajiny - Je to ve vašich rukou" -  Jak se změnila krajina Říčanska od doby, kdy byli naši nejstarší sousedé dětmi? Muzeum Říčany.    

11.6.              Autorské čtení s Vlastimilem Vondruškou - PŘESUNUTO NA 22.9. - Oldřich z Chlumu - román a skutečnost. Beseda s autorem. Husova knihovna Říčany, od 18 hod.

12.6.              Koncert Abba CZ - Konání koncertu zatím není potvrzeno. Sledujte web http://zamekberchtold.cz. Zámek Berchtold Kunice, od 20 hod.

13.6.              Po staronových cestách kolem Tehova - Vycházka po nových i obnovených polňačkách. Povídání o tom, jak nová cesta vzniká. Povede Kateřina Čiháková a David Hlouch. Sraz u Ryby (křižovatka ul. Na Kopešín a Potoční). Od 14 do 16 hod.

13.6.              Ringhofferovy trhy - Ringhofferovo nám., Kamenice, od 9 do 14 hod.

13.6.              Senohrabské pohádkování - Letos můžete na dobrodružné cestě lesem potkat osůbky náramně mazané. Vávrův palouk, Senohraby, od 9 hod. Zda se akce uskuteční, sledujte prosím na stránce http://senohraby-deni.cz/.

13.6.              Za kozlem do Velkých Popovic - ZRUŠENO

14.6.              Do hlubin jeskyně - Otevíráme druhou etapu Geoparku! - Prozkoumejte s dětmi zbrusu novou část geoparku, která bude slavnostně otevřena. Ponoříte se do hlubin jeskyně, vyzkoušíte si pravěkou malbu na kameny, nástěnnou kresbu uhlem o výrobu ozdob z kovových drátků. Povede Jana Švandová, Jana Kreidlová a Jakub Halaš. Geopark Říčany, od 14 do 17 hod.

17.6.              Geoodpoledne v geoparku - Každou středu od 17. června až do konce prázdnin můžete pobývat a hrát si v geoparku. Přijďte prozkoumat novou jeskyni, paleontologické naleziště, rýžovat granáty, ulovit srstnatého nosorožce, udělat si frotáž trilobita a zahrát si hledačku. Vstupné 80/40/200 Kč. Geopark Říčany, od 14 do 17 hod.

19.6.              Jiří Korn a 4TET verze V - ZRUŠENO - Více informací na www.stirin.cz. Zámek Štiřín, od 19.30 hod.

20.6.              Amatérská burza minerálů -

Burzu pořádá 1. ZŠ Říčany ve spolupráci s Muzeem Říčany. Během burzy bude probíhat:

  • Prohlídka školní sbírky minerálů: 10:00, 12:00
  • Komentovaná prohlídka geoparku: 11:00, 13:00
  • Řezání, broušení, leštění kamenů
  • Rýžování českých granátů
  • Paleontologie pro děti
  • Prohlídka jeskyně

Vstupné 40/20 Kč

Geopark Říčany, od 9 do 15.30 hod.

20.6.              Ringhofferovy trhy - Pivovar Velké Popovice, od 9 do 14 hod.

21.6.              Seedbombs? Je to ve vašich rukou! - Pomoci s návratem lučních květin do krajiny můžete i vy! Stačí využít semínka z tohoto vydání a vydat se je trousit po krajině. Nebo se přidejte k nám v neděli 21. června – v muzejní zahradě si ze semínek vyrobíme originální „seedbombs“ a ty pak společně vrátíme do krajiny.

Povede Kateřina Čiháková

Vstupné 50 Kč

Sraz na zahradě Muzea Říčany. Od 14 do 16 hod.

23.6.              Mláďata na dvorku - Přijďte se na Dvorek seznámit s našimi mláďátky. Děti si budou moci zvířátka nakrmit a pohladit, což je skvělá příležitost zejména pro ty, které nemají možnost zvířata samy chovat. Program doplní interaktivní povídání o rozmnožování domácích zvířat, zajímavosti o mláďatech a aktivity pro děti i dospělé.

Akci pořádá Ekocentrum Říčany ve spolupráci s Muzeem Říčany za podpory města Říčany.

Povede Alžběta Macková

Vstupné 80/40/200 Kč

Vstupenka umožňuje vstup zdarma na výstavu „Proměny krajiny“ (platí v den akce).

Dvorek naproti muzeu, od 15 do 17 hod.

24.6.              Geoodpoledne v geoparku - Každou středu od 17. června až do konce prázdnin můžete pobývat a hrát si v geoparku. Přijďte prozkoumat novou jeskyni, paleontologické naleziště, rýžovat granáty, ulovit srstnatého nosorožce, udělat si frotáž trilobita a zahrát si hledačku. Vstupné 80/40/200 Kč. Geopark Říčany, od 14 do 17 hod.

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena